Incidenten en Waarschuwing KNMI gevaarlijk weer (geel) of extreem weer (oranje) 2016

Auteur Topic: Incidenten en Waarschuwing KNMI gevaarlijk weer (geel) of extreem weer (oranje) 2016  (gelezen 54449 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Tot nu toe gaan de volgende optochten niet door:
Venlo
Arcen
Tegelen
Roermond
Swalmen
Geleen (kinderoptocht)
Brunssum
Hoensbroek
Bocholtz
De optochten in Hulsberg en Montfort zijn verplaatst naar dinsdag.
Tot dusver gaat de optocht in Kerkrade maandag wel door. Hetzelfde geldt voor de optocht in Treebeek en de familie-optocht in Maasticht, maar dan wel zonder praalwagens.


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Burgemeester van Venlo niet blij met advies over optochten
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo is niet gelukkig met het advies van de Veiligheidsregio voor maandag over het wel of niet laten doorgaan van de optochten.
Doordat het advies niet eenduidig was, ontstaat er verwarring, zegt Scholten. Hij vindt dat er een evaluatie moet komen. lees verder


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,636
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum


http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/

Vanmiddag in het zuiden van Limburg kans op zware windstoten

De eerste uren zijn er geen waarschuwingen van kracht.

Vanmiddag is er in het zuiden van Limburg kans op zware windstoten van ongeveer 80 km/uur.
Uitgifte: 09/02/2016 11:20 uur LTVerwachting
http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/verwachtingen

Vandaag & morgen

Van het zuidwesten uit regen, in de middag in Zuid-Limburg zware windstoten

Het is wisselend bewolkt en op enkele plekken komt een bui voor. Op nadering van een storing neemt de bewolking toe en gaat het van uit het zuidwesten regenen. Gedurende de middag en avond regent het in een groot deel van het land. In de avond is in het oosten en zuidoosten lokaal natte sneeuw niet uitgesloten. De minste regen wordt in het noordwesten verwacht, mogelijk blijft het er zelfs droog. De middagtemperatuur is ongeveer 7 graden. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. De wind neemt af naar matig en wordt in de middag tijdelijk veranderlijk. In het zuidoosten neemt de wind in de middag toe naar vrij krachtig, mogelijk krachtig en wordt daarbij flink vlagerig. In het zuiden van Limburg kunnen in de middag zware windstoten voorkomen. Aan het eind van de middag en in de avond draait de wind naar west tot noordwest en neemt daarbij toe in het hele land toe naar matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is er tamelijk veel bewolking en trekt er een gebied met buiige regen over het land. In het (zuid-)oosten van het land kan er ook natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt tussen 2 graden in het oosten van het land en 5 graden aan zee. De wind is zuidwest en matig. In het zuidwestelijk kustgebied is de wind west en krachtig tot hard.

Ook morgen overdag is er tamelijk veel bewolking en trekken er geregeld gebieden met buiige regen over het land. In de eerste helft van de ochtend kan er in het oosten en zuidoosten ook natte sneeuw vallen. In de middag wordt het ongeveer 6 graden. De wind is is zuidwest en matig, maar draait in de middag naar west tot noordwesten en neemt toe vrij krachtig boven land, krachtig tot hard aan zee. (Bron: KNMI)

09/02/2016 09.50 uur LTVooruitzichten
Wisselvallig en temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Soms kans op natte sneeuw.
09/02/2016 03.15 uur LTVooruitzichten lange termijn
dinsdag 16 februari tot en met dinsdag 23 februari
Aanhoudend wisselvallig.
09/02/2016 03.15 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,636
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: Live link=msg=1404889 date=1454919510
Carnavalsoptocht in Breda en Den Bosch afgelast

Mogelijk zuidwesterstorm, carnavalsoptochten afgelast
http://nos.nl/artikel/2085553-mogelijk-zuidwesterstorm-carnavalsoptochten-afgelast.html

! No longer available
1-1-2 Fotonieuws

https://www.youtube.com/watch?v=1okS6kYGnUQ
RTL Nieuws
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,636
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
https://www.youtube.com/watch?v=4EClQg-yKOc
Filmer vrachtwagenongeluk: "Plaats windschermen op N207"
RTV NH
Gepubliceerd op 9 feb. 2016
Citaat
"Ziek, natuurlijk is dit ziek", reageert Perry Broekhuizen als hij zijn video nog een keer bekijkt. Gisteren filmde hij hoe een vrachtwagen op de N207 kantelde door de harde wind.
Samen sterk in de hulpverlening!


Frankieboy001

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,476
p2kflex
22:48:54 09-02-16GROUP-12 Water/weer problemen (1000 M3 BEREIKT) Mkb-Hoogwater Berichten Onbekend VENL
1001793BRW Limburg-Noord (Hoofd Informatiemanagement)
1001775BRW Limburg-Noord (RCvD)


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Waterschap alert op afvoeren Maas en beken
Waterschap Roer en Overmaas houdt de berichtgeving van Rijkswaterstaat over de toegenomen afvoeren van de Maas nauwlettend in de gaten. Op grond van de verwachtingen van Rijkswaterstaat staat het waterschap conform draaiboek - paraat om pompen te kunnen plaatsen, indien nodig. Daarnaast heeft het waterschap enkele gemeenten langs de Maas (Sittard-Geleen, Stein, Roermond) verzocht op diverse locaties rioolafsluiters dicht te zetten zodat terugstuwing vanuit de Maas in het riool voorkomen wordt.

zie ook http://www.waterstandlimburg.nl/


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,636
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum


http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/

Code geel wegens zware windstoten

De komende uren zijn er nog geen waarschuwingen van kracht.

Vanaf de tweede helft van de ochtend komen er zware windstoten voor, aan de kust tot 100 km/uur, in het Waddengebied tot 110 km/uur. Landinwaarts komen windstoten voor tot 90 km/uur en daar vooral tijdens buien. Hiervoor is een code geel van kracht. In het zuidoosten neemt de wind halverwege de middag af, in het noordwesten en noorden in de eerste helft van de avond.

Uitgifte: 27/03/2016 23:38 uur LT


Verwachting
http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/verwachtingen

Vandaag & morgen

Onstuimige tweede paasdag

Vannacht zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgenochtend is er veel bewolking en valt er af en toe regen. In de middag is het wisselend bewolkt en komen er buien voor, mogelijk ook met onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 12 graden. De zuid- tot zuidoostenwind neemt in de ochtend snel toe naar krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en op het IJsselmeer. In de middag draait de wind naar zuid tot zuidwest en kan het langs de noordwestkust enige tijd stormen, windkracht 9. Verder komen er zware windstoten voor. Boven land, voornamelijk bij buien, van 80-90 km/uur, in de kustgebieden tot 100 km/uur, in het Waddengebied mogelijk tijdelijk tot 110 km/uur. In het zuidoosten neemt de wind in de tweede helft van de middag snel in kracht af, in het noorden gebeurt dat pas in de avond. (Bron: KNMI)
27/03/2016 22.58 uur LTVooruitzichten
Aanvankelijk vrij veel bewolking en hoge neerslagkansen. In de loop van de week overgang naar een rustig en droog weertype met meer zon.
27/03/2016 04.42 uur LTVooruitzichten lange termijn
zondag 03 april tot en met zondag 10 april
70-80% Kans op voortzetting van een rustig en overwegend droog weertype met temperaturen enkele graden boven normaal. In de tweede helft van de periode wordt de verwachting onzeker.
27/03/2016 04.42 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,636
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum


http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/

Met name in het noorden, oosten en midden kans op onweer

Met name in het noorden, oosten en midden van het land kunnen enkele onweersbuien voorkomen, een enkele met hagel. Vanavond verdwijnen de buien weer.

Uitgifte: 14/04/2016 13:53 uur LT


Verwachting
http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/verwachtingen

Vandaag & morgen

Met name landinwaarts plaatselijk een regen- en onweersbui

Hier en daar schijnt de zon en met name in het oosten en noorden is er kans op een regen- of onweersbui. Lokaal kan ook hagel voorkomen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 13 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 17 graden in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig.

Vanavond zijn er wolkenvelden en kan er eerst nog een enkele regen- of onweersbui voorkomen. In de loop van de nacht bereikt een gebied met buiige regen het zuiden van ons land. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6 graden in het noorden tot 9 graden in het zuidwesten. De wind is zwak en komt uit zuidoostelijke richtingen.

Vrijdagochtend trekt het gebied met buiige regen naar het noorden en verlaat in de middag ons land. Daarna breekt de zon af en toe door, maar ontstaan al snel ook enkele buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12 graden op de Waddeneilanden tot 15 graden in het zuiden. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, maar in de loop van de dag steekt er van het zuiden uit een matige, langs de kust een vrij krachtige zuidwestenwind op. (Bron: KNMI)
14/04/2016 15.13 uur LTVooruitzichten
In het weekend perioden met regen, vooral op zaterdag. Vanaf maandag een aantal dagen droog met af en toe zon. De middagtemperatuur ligt over het algemeen rond of iets iets beneden normaal.
14/04/2016 02.16 uur LTVooruitzichten lange termijn
donderdag 21 april tot en met donderdag 28 april
Vrij grote kans op een wisselvallig weertype met middagtemperaturen beneden het langjarig gemiddelde.
14/04/2016 02.16 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Geen extreem weer, geen waarschuwingen, maar toch weer om bij evenementen(hulpverlening) op voorbereid te zijn.

Koningsdag kouder dan Kerst
Hagelbuien, natte sneeuw, een gure noordenwind en middagtemperaturen van hooguit 8 tot 10 graden. Zon weertype maken we eind april niet vaak mee. Koningsdag wordt zelfs kouder dan de afgelopen kerstdagen. Toen was op veel plaatsen 14 graden.

De oorzaak van dit koude en gure weer is de aanvoer van zeer koude poollucht rechtstreeks vanuit Spitsbergen. Dat zorgt de komende dagen voor buiig weer met hagel, natte sneeuw en soms ook onweer. Koningsnacht en Koningsdag zullen koud verlopen met verspreid over het land buien. De bewolking overheerst maar toch kan tussen de buien door de zon soms even tevoorschijn komen. Pluspunt is dat de wind woensdag iets afneemt.