Voorbereiding op nucleaire incidenten

Auteur Topic: Voorbereiding op nucleaire incidenten  (gelezen 3663 keer)

0 leden (en 1 gast bekijken dit topic.

Thor

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 6,178
  • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #30 Gepost op: 25 november 2016, 09:34:10
Citaat van: oma link=msg=1462983 date=1480055210
Inderdaad mijn generatie en babyboomers hebben door al die zaken een goed leven gehad en hebben het nog steeds. Het ellendige voor de jongere mensen is dat deze groep ouderen zo groot is dat ze via de stembus veel invloed kunnen uitoefenen waardoor zij ook op de oude dag niets hoeven in te leveren om de rotzooi op te ruimen die ze zelf gemaakt hebben of de schade te repareren van achteraf onjuiste keuzes. Het waren ook de babyboomers die vonden dat gastarbeiders een vies woord was en het medelanders moesten worden.

Tijdens de (na-oorlogse 40-45) periode van de "koude oorlog" werden,onder invloed van de dreigingen van kernoorlogen, door aannemers die door de bouw van een grote verscheidenheid aan bunkers voor de Duitse bezetter ruime ervaring hadden opgedaan en daaraan goed hadden verdiend op grote schaal zogenaamde "atoomvrije" schuilplaatsen gebouwd o.a onder verkeersbruggen, ("belangrijke") gebouwen etc. vele tientallen/honderden miljoenen omzet. Dat alles op kosten van de toenmalige generaties belastingbetalers. Deze inmiddels waardeloos gebleken voorzieningen hoeven/zullen voorlopig niet te worden opgeruimd op kosten van de huidige belastingbetalers.
De huidige belastingbetalers (jong en oud, rijk of arm) en toekomstige belastingbetalers krijgen en zullen krijgen voor hun kiezen de miljarden uit te geven aan het voorkomen/beperken van wateroverlast, zowel van zee als vanaf de rivieren, alsmede bijvoorbeeld o.a de plannen en uitgaven voor de toekomstige drinkwatervoorziening.
Zo zal het altijd wel blijven doorgaan !


oma

  • Erelid
  • *****
  • Berichten: 10,446
Reactie #31 Gepost op: 29 november 2016, 05:58:30
Citaat
Engie Electrabel neemt de nucleaire beveiliging niet ernstig genoeg. Het geduld van de nucleaire waakhond Fanc is op. Vooral in Tihange wordt het moeilijk om het tij te keren.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20161125_02593073