Terreurverdachte aangehouden Mathenesserweg en Burg. Meineszstraat - Rotterdam (west) 27-03-2016

Auteur Topic: Terreurverdachte aangehouden Mathenesserweg en Burg. Meineszstraat - Rotterdam (west) 27-03-2016  (gelezen 3545 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Bernt

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 4,862
Weet toevallig in Waardenburg standaard met oud en nieuw Grip 1.. ook geen meldingen via P2000


guest13155

 • Gast
Citaat van: Bernt link=msg=1415948 date=1459172886
Weet toevallig in Waardenburg standaard met oud en nieuw Grip 1.. ook geen meldingen via P2000

Ik ben weleens benieuwd hoe jij dit toevallig weet?


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Opgepakte terreurverdachte Rotterdam deze week voorgeleid
Door: redactie
29-3-16 - 13:41

De Fransman die zondag in Rotterdam is opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag, wordt deze week voorgeleid in Amsterdam. De verwachting is dat hij daarna wordt uitgeleverd aan Frankrijk.

Lees verder op: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4271776/2016/03/29/Opgepakte-terreurverdachte-Rotterdam-deze-week-voorgeleid.dhtml
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen
oma

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 10,712
Citaat
Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

Datum
29 maart 2016

Onderwerp
Arrestatie terrorismeverdachte in Rotterdam

Hoewel ongebruikelijk, informeer ik uw Kamer over het volgende lopende onderzoek. Op basis van een rechtshulpverzoek van de Franse justitie is op 27 maart in Rotterdam een 32-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag in Frankrijk. De Franse autoriteiten verzochten vrijdag om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek. De aangehouden Fransman wordt naar verwachting binnenkort overgeleverd aan Frankrijk.

De politie hield nog drie verdachten aan. Het betrof twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. Van de derde verdachte waren op dinsdag 29 maart de persoonsgegevens nog niet vastgesteld. De woningen waar de verdachten verbleven aan de Burgemeester Meineszstraat en Mathenesserweg in Rotterdam West zijn door de politie doorzocht. Bij de huiszoekingen werden onder meer geld, drugs en munitie aangetroffen. Met het oog op de veiligheid van de bewoners zijn de omringende woningen enige tijd geëvacueerd. Dientengevolge is de veiligheid van de omwonenden niet in gevaar geweest.

De voor de Franse autoriteiten aangehouden verdachte zal deze week ter overlevering aan de Fransen worden voorgeleid in Amsterdam. De drie andere verdachten zullen woensdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Rotterdam.

De aanhoudingen konden worden gedaan door nauwe samenwerking tussen Openbaar Ministerie, politie en de AIVD. De aanhoudingen werden uitgevoerd door de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie. U zult begrijpen dat ik, nu het onderzoek naar de feiten zowel in Frankrijk als ons land nog loopt terughoudend ben met het delen van meer informatie.

De Minister van Veiligheid en Justitie,
G.A. van der Steur


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Veel munitie gevonden bij terreurverdachte in Rotterdam
De politie heeft ongeveer 45 kilo munitie gevonden in het Rotterdamse appartement waar de opgepakte terreurverdachte Anis B. verbleef. Die werd vorige week zondag met twee andere terreurverdachten gearresteerd.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Opnieuw aanhouding vanwege 45 kilo munitie

14 juli 2016 - Landelijk Parket

De politie heeft dinsdag opnieuw een verdachte aangehouden in verband met de vondst in maart van 45 kilo munitie.  Het gaat om een 36-jarige man uit Rotterdam van wie ook vingerafdrukken zijn aangetroffen op een plastic tas met munitie voor Kalasjnikovs.

De man is vandaag door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.

Vorige week hield de politie ook twee mannen aan vanwege dezelfde verdenking. De politie vond destijds de munitie in Rotterdam in de berging van de woning waar de Franse terreurverdachte Anis B. verbleef. Er werden ook drie Algerijnen aangehouden, van wie er nog twee in voorlopig hechtenis zitten vanwege deelname aan een terroristische organisatie.

De drie mannen die vorige week en dinsdag zijn aangehouden worden verdacht van betrokkenheid – het leveren van munitie – bij de terroristische organisatie waartoe de andere verdachten behoren.Twee mannen aangehouden in verband met vondst van 45 kilo munitie

8 juli 2016 - Landelijk Parket

De politie heeft woensdag in Rotterdam twee mannen aangehouden in verband met de vondst in maart van 45 kilo munitie. De vingerafdrukken van de mannen zijn aangetroffen op een plastic tas met munitie voor Kalasjnikovs.

De politie vond destijds de munitie in Rotterdam in de berging van de woning waar de Franse terreurverdachte Anis B. verbleef. Er werden ook drie Algerijnen aangehouden, van wie er nog twee in voorlopig hechtenis zitten vanwege deelname aan een terroristische organisatie.

De mannen die deze week zijn aangehouden zijn 30 en 32 jaar en komen uit Rotterdam en Vlaardingen. Zij worden verdachten van betrokkenheid – het leveren van munitie – bij de terroristische organisatie waartoe de andere verdachten behoren. Beiden zijn vanmiddag door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.

Op een van de plastic tassen met munitie zijn ook vingerafdrukken aangetroffen van Reda K., die eind maart in Frankrijk is aangehouden als verdachte van deelname aan een terroristische organisatie. Bij hem werden vijf Kalasjnikovs, patroonhouders met scherpe munitie en explosieven aangetroffen.
Samen sterk in de hulpverlening!