21-05-2016 Veiligheidsdag Aalsmeer

Auteur Topic: 21-05-2016 Veiligheidsdag Aalsmeer  (gelezen 4696 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

iruoy

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 6
Gepost op: 13 mei 2016, 14:22:33
Van de website kazerneaalsmeer.nl:
----------------
Zaterdag 21 mei wordt er weer een veiligheidsdag georganiseerd door de hulpdiensten die in Aalsmeer aanwezig zijn. De brandweer, politie, ambulancedienst (Ambulance Amsterdam) en Stichting AED Westeinder presenteren zich deze dag gezamenlijk en ieder afzonderlijk. Op deze manier kan het publiek – u dus – kennis maken met de taken en werkzaamheden die door de verschillende diensten worden uitgevoerd.

Vanaf 10:00 uur start deze dag met waar spektakel van demonstraties en belevenissen op het terrein rond de brandweerkazerne. De 2e locoburgemeester, Gertjan van der Hoeven zal de Veiligheidsdag Aalsmeer openen op het terrein van de brandweer. De Veiligheidsdag Aalsmeer is tot 16:00 uur voor het publiek toegankelijk.

De aanleiding voor de Veiligheidsdag Aalsmeer is om de bewoners van Aalsmeer en omstreken kennis te laten maken met diverse hulpdiensten die actief zijn in en rond Aalsmeer. Over de gehele dag zullen er diverse spectaculaire – multidisciplinaire – demonstraties gegeven worden door de hulpdiensten, waarbij de onderlinge samenwerking ook goed zichtbaar zal zijn. Voor kinderen (klein tot groot) zijn er ook diverse activiteiten aanwezig, zoals diverse blusspelletjes, meerijden met de verschillende hulpdiensten en meevaren met de boot van de brandweer.

Het volledige programma van deze dag, momenteel nog wel in concept, vindt u hier, maar bij dezen alvast een aantal demonstraties die u zou kunnen verwachten tijdens de Veiligheidsdag Aalsmeer:
Auto te water
Ongeval met meerdere auto’s
Reanimatie
Hoe wordt een kleine brand te lijf gegaan
Man overboord
Vlam in de pan
Ontploffing van een busje campinggas
…en meer!

Uiteraard kunt u een kijkje nemen in één van de vele aanwezige voertuigen van de hulpdiensten en kan er een rondje meegevaren worden op de Westeinderplas.

Mocht u daarnaast vragen hebben over bijvoorbeeld:
het voorkomen van brand
brandveilig leven

of
bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger bij de brandweer aan de slag te gaan

loop dan zeker eens langs bij één van de stands, de aanwezige personen kunnen u van een passend antwoord voorzien.

Veiligheidsdag Aalsmeer vindt plaats op en rond het terrein van de brandweerkazerne Zwarteweg 77, Aalsmeer.

Wij hopen u graag te verwelkomen op 21 mei!!

----------------

Ik heb begrepen dat er ook een e-one is van de luchtmacht en AMAS. Daarnaast ook de gebruikelijke zaken als ladder, duikers, etc.