09-06-2016 Symposium Incidentbestrijding op het spoor, IFV Arnhem

Auteur Topic: 09-06-2016 Symposium Incidentbestrijding op het spoor, IFV Arnhem  (gelezen 4445 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Actuele, innovatieve thema’s en ontwikkelingen op het gebied van spoorveiligheid, knelpunten, het bespreken van praktijkervaringen en toelichtingen op onderzoeksrapporten, het komt allemaal samen op het symposium ‘Incidentbestrijding op het spoor’.

De aanleiding van het symposium is de totstandkoming in mei 2016 van de handreiking ‘Voorbereiding Spoorincidentbestrijding: handreiking voor spoorpartijen en overheidshulpdiensten’. Tijdens het programma staat dan ook de presentatie en overhandiging van het eerste exemplaar van de handreiking centraal.

In het symposium gaan we natuurlijk ook in op de innovatieve ontwikkelingen en thema’s gericht op de veiligheid van het spoor. En presentaties over praktijkcases met conclusies over onder meer de publiek-private samenwerking tijdens de laatste treinincidenten in respectievelijk Tilburg (maart 2015) en Dalfsen (feb 2016) ontbreken niet. Welke lessen halen we hieruit? Welke raakvlakken zijn er tussen betrokken partijen, en welke patronen zien we terugkeren?

Met vakinhoudelijke presentaties en discussies willen we u uitnodigen om met ons na te denken hoe spoorpartijen en overheidshulpdiensten door een gezamenlijke inzet nog effectiever kunnen werken aan spoorincidentbestrijding en de voorbereiding hierop.

Voor wie?
Professionals in de veiligheidsregio en bij ProRail die zich bezig houden met beleidsontwikkeling, operationele informatievoorziening of met de operationele voorbereiding op repressief optreden.

Kosten en aanmelden
Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot 6 juni 2016 via de button aanmelden. Hebt u nog geen IFV-account? Registratie voor een inlogcode kan in enkele stappen.

Aanmelden
Danny722

  • Manschap A
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,085
Reactie #1 Gepost op: 23 mei 2016, 12:36:34
Ter info; ik heb de locatie even aangepast. Ondanks dat er in Zoetermeer ook een vestiging van het IFV zit, zal dit symposium 'gewoon' plaatsvinden in Arnhem  ;)
VRU - Post Den Dolder / Post Zeist Grote interesse brandweerkunde en natuurbrandbestrijding