Terreurdreiging en terroristische aanslagen buiten Europa

Auteur Topic: Terreurdreiging en terroristische aanslagen buiten Europa  (gelezen 64693 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reuters Top News @Reuters

Explosion in front of U.S. Embassy in Ankara, ambulances sent to area: Turkey's Dogan News Agency #BREAKING
12:25pm · 1 Feb 13
RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1 Gepost op: 1 februari 2013, 12:42:45
Explosie bij Amerikaanse ambassade in Ankara
AMSTERDAM - Voor de Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara heeft zich vrijdag een explosie voorgedaan
Dat meldt persbureau Reuters op basis van Turkse media.
Het gaat waarschijnlijk om een zelfmoordaanslag.
Diverse ambulances zouden zich naar de ambassade spoeden. Er is volgens de eerste berichten sprake van diverse gewonden.
http://www.nu.nl/buitenland/3063093/explosie-bij-amerikaanse-ambassade-in-ankara.html


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2 Gepost op: 1 februari 2013, 13:03:44


Hıdır Tok @HidirTok

ABD Ankara Büyükelçiliği Önünde Patlama pic.twitter.com/bsuN7onG
12:27pm · 1 Feb 13


sylvester1986

  • Gast
Reactie #3 Gepost op: 1 februari 2013, 13:03:51
Explosie ambassade VS in Turkije

ANKARA -
Voor de Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara is vrijdag een explosie geweest. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

De politie meldt aan persbureau AP dat het om een zelfmoordaanslag gaat. Er zijn twee doden gevallen. Ook zouden er meerdere gewonden zijn.
Op eerste beelden is te zien dat de ontploffing een groot gat heeft geslagen in het gebouw.
LATER MEER


bart007

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 16,969
Reactie #4 Gepost op: 1 juli 2013, 13:34:35
Citaat
Reisadvies Egypte

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden

Laatst gewijzigd op: 21-06-2013 | Nog steeds geldig op: 01-07-2013
In het reisadvies Egypte zijn de rubrieken 'Actualiteiten' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.
Actualiteiten
Reizigers worden geadviseerd in het gehele land extra waakzaamheid te betrachten en de aanwijzingen van de politie strikt op te volgen.

In toenemende mate wordt Egypte geplaagd door sociale onrust en politieke spanningen (stakingen, blokkades, inflatie, beschikbaarheid van goederen en dergelijke) die gepaard gaan met grote demonstraties en gewelddadigheden. Dagelijks vinden spontaan demonstraties in Cairo en/of overige gebieden in Egypte plaats. Met name rond de periode 28 juni - 1 juli 2013 zijn door diverse partijen grootschalige demonstraties in het hele land aangekondigd. Gewelddadige confrontaties worden daarbij niet uitgesloten. Op deze dagen, maar ook in de directe nasleep ervan, kan in Caïro extreme verkeershinder ontstaan, waardoor het zeer moeilijk kan zijn een plaats van bestemming te bereiken. Geadviseerd wordt (de ruime nabijheid van) demonstraties en samenscholingen absoluut te mijden en deze niet te fotograferen of te filmen, de berichtgeving in de media te volgen en zich te informeren over de actuele binnenlandse en buitenlandse ontwikkelingen (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’)........

zie verder bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/egypte

Als ik de berichten van afgelopen dag(en) zie zou ik zelf niet meer naar Egypte willen  :(
Al vele doden en gewonden n.a.v. de protesten tegen Morsy.
de waarheid verandert soms,  ....  maar het geloof in de waarheid niet


bart007

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 16,969
Reactie #5 Gepost op: 1 juli 2013, 17:18:10
Citaat
Laatst gewijzigd op: 01-07-2013 | Nog steeds geldig op: 01-07-2013
In het reisadvies Egypte zijn de rubrieken 'Actualiteiten' , 'Algemeen' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd.
Onveilige gebieden
In toenemende mate wordt Egypte geplaagd door sociale onrust en politieke spanningen (stakingen, blokkades, inflatie, beschikbaarheid van goederen en dergelijke) die gepaard gaan met grote demonstraties en gewelddadigheden. Reizigers worden geadviseerd in het gehele land extra waakzaamheid te betrachten en de aanwijzingen van de politie strikt op te volgen. Tevens wordt geadviseerd (de ruime nabijheid van) demonstraties en samenscholingen absoluut te mijden en deze niet te fotograferen of te filmen, de berichtgeving in de media te volgen en zich te informeren over de actuele binnenlandse en buitenlandse ontwikkelingen.

Ook na de grootschalige demonstraties van 30 juni (de dag waarop President Morsi één jaar in functie was) zijn door diverse partijen demonstraties in het hele land aangekondigd. Het verleden heeft geleerd dat in dergelijke gevallen sprake kan zijn van geweld waarbij demonstranten kunnen overgaan tot gewelddadigheden onderling, gericht tegen de veiligheidstroepen en tegen buitenlanders. Ook kunnen wegen zonder vooraankondiging worden afgesloten, waardoor extreme verkeershinder kan ontstaan.
De veiligheidstroepen kunnen soms hard optreden. Politie is nog niet geheel operationeel en daardoor kunnen lokaal onvoorspelbare en onveilige situaties optreden. Op en rond het Tahrirplein in Caïro (waaronder de Qasr el Ainistraat) vinden regelmatig demonstraties plaats. Bij demonstraties is gebruik van traangas van een agressieve soort met ernstige bijwerkingen mogelijk, die ook onder de grond, in metrostations, kan doordringen.....
update vandaag, zie verder bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/egypte
de waarheid verandert soms,  ....  maar het geloof in de waarheid niet
sylvester1986

  • Gast
Reactie #7 Gepost op: 21 september 2013, 16:15:33
Nederlander midden in grote schietpartij in Kenia
De Nederlandse ambassade in Kenia heeft Nederlanders in het Afrikaanse land met sms-berichten gewaarschuwd niet naar winkelcentra te gaan. Dit in verband met mogelijke andere aanslagen, nadat onbekenden zaterdag het vuur hadden geopend in het exclusieve winkelcentrum Westgate in Nairobi. Volgens het Keniaanse Rode Kruis zijn zeker 15 mensen gedood. Een medewerker van de Nederlandse ambassade overleefde de schietpartij.


oma

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 10,712
Reactie #8 Gepost op: 23 september 2013, 11:46:13
23 september 2013

Gisteravond bereikte ons tragisch nieuws vanuit Kenia: een aanslag in een luxe winkelcentrum in Nairobi heeft tientallen mensen het leven gekost en ruim honderd mensen gewond. We zijn geschokt door het overlijden van een van onze collega’s uit Kenia tijdens deze aanslag. Onze gedachten gaan uit naar haar familie, vrienden en directe collega’s van ons Keniaanse landenkantoor.

Het medische team van de luchtambulancedienst van de Flying Doctors heeft tijdens de aanslag slachtoffers geëvacueerd en behandeld.

KENYA CLASSIC

90 Nederlandse deelnemers vertrekken op 5 oktober 2013 naar Nairobi voor de Kenya Classic. De veiligheidssituatie in Kenia heeft uiteraard onze volledige aandacht. Wij zijn in contact geweest met AMREF en onze contacten ter plaatse en zijn in overleg over aanvullende veiligheidsmaatregelen. Uit voorzorg zullen wij ons verblijf in Nairobi niet langer maken dan strikt noodzakelijk en zullen wij in de programmering drukke plaatsen en winkelcentra vermijden. In samenwerking met AMREF in Kenia zijn we bezig met het regelen van aanvullende bewaking.

Het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is ongewijzigd: er is geen reden tot zorg met betrekking tot het gebied waarin de Kenya Classic verreden wordt. Wij houden het advies van het Ministerie dagelijks in de gaten en zullen actie ondernemen zodra dit nodig is. We blijven de komende weken in zeer nauw contact met het AMREF hoofdkantoor in Nairobi en zullen aanpassingen maken in het programma, mocht daar aanleiding toe zijn.

http://www.amref.nl/amref-flying-doctors-actueel/nieuws/item/348-aanslag-in-kenia.html


oma

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 10,712
Reactie #9 Gepost op: 23 september 2013, 12:03:09
Arabische media (radio) zeggen dat een 38-jarige verdachte van deze aanslag de Nederlandse nationaliteit heeft. De naam die genoemd is in ieder geval geen oerhollandse voornaam.