GGB inzet marathon - Rotterdam 10-04-2016

Auteur Topic: GGB inzet marathon - Rotterdam 10-04-2016  (gelezen 29200 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

oma

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 10,711
Reactie #50 Gepost op: 27 september 2016, 09:37:35
Citaat van: Marnix link=msg=1449146 date=1474831418
GGB is een opschalingsmodel, gebaseerd op en uitgaande van interregionale bijstand. Dat een regio meer wil is prima, zolang de standaard-GGB maar beschikbaar blijft voor bijstand. En dat is het geval.

Je hebt gelijk het landelijke model is al armoede aangezien een deel van de ambulancezorg overgeheveld wordt naar het Rode Kruis.

Concepten als ambulancebus toevoegen aan het landelijk model is gedaan omdat de ambulancezorg in het noorden van het land niet kan leveren wat minimaal vereist is conform het landelijke standaard model.

Een NHT+ in je veiligheidsregio is pas prima als het Rode Kruis meer kan leveren dan standaard-GGB en de RAV openbaar maakt dat zij ook in staat zijn om de standaard ambulancezorg te leveren conform de landelijke afspraken.

Het is nu een schimmig gebeuren aangezien niemand weet of de veiligheidsregio in werkelijkheid een NHT+ heeft en RAV-minus heeft. We weten dat de directeur van deze veiligheidsregio onlangs de media heeft laten weten dat de ambulancezorg in Rotterdam-Rijnmond het stiefkindje dreigt te worden (onder reguliere omstandigheden), het lijkt mij onlogisch dat ze dan wel in staat zijn om te leveren onder rampenomstandigheden of bij grootschalige ongevallen.