Nationaal Crisisplan Luchtvaartongevallen Burgerluchtvaart

Auteur Topic: Nationaal Crisisplan Luchtvaartongevallen Burgerluchtvaart  (gelezen 654 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Gepost op: 26 september 2016, 12:30:10
Citaat
Het Nationaal Crisisplan Luchtvaartongevallen Burgerluchtvaart (hierna: NCP-L) beschrijft op hoofdlijnen de nationale uitgangspunten en (samenwerkings)afspraken bij de gezamenlijke aanpak van burgerluchtvaartongevallen in het binnenland en luchtvaartongevallen in het buitenland met Nederlandse slachtoffers. Dit crisisplan is een invulling van de toezegging door het kabinet in de beleidsreactie van 8 december 2015 naar aanleiding van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) naar de Passagiersinformatie MH17. Met dit crisisplan wordt ook voldaan aan EU-Verordening 996/2010 op nationaal niveau een noodplan voor burgerluchtvaartongevallen te hebben. Het NCP-L is bedoeld voor alle organisaties die binnen de nationale en regionale crisisorganisatie actief zijn en voor de andere betrokken publieke en private partners. Veel partijen hebben taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden bij een luchtvaartongeval. De samenhang tussen de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van deze partijen in de verschillende situaties wordt in het NCP-L geschetst met als doel een betere gezamenlijke en geco÷rdineerde aanpak. Het NCP-L is een overkoepelend plan voor de individuele plannen van de partners. Het NCP-L vervangt de bestaande plannen van individuele organisaties of afspraken tussen organisaties niet. De plannen moeten wel in overeenstemming zijn met het NCP-L. De ervaring leert dat het proces om tot een nationaal crisisplan te komen zelf al een belangrijk resultaat is, onder andere omdat het partijen bij elkaar brengt die in een crisissituatie moeten samenwerken. Ook nu is dat het geval geweest.

Link haar het complete document: https://www.nctv.nl/binaries/Nationaal%20Crisisplan%20Luchtvaartongevallen%20Burgerluchtvaart_tcm31-98725.pdf
Thor

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,946
  • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #1 Gepost op: 26 september 2016, 12:38:27
Met dit crisisplan wordt ook voldaan aan EU-Verordening 996/2010 op nationaal niveau een noodplan voor burgerluchtvaartongevallen te hebben.

Waarom wordt er gewacht op een EU-Verordening uit 2010  ?

Een militair vliegtuig,al dan niet vol met passagiers kan ook in moeilijkheden/neerstorten op een woonwijk oid. komen.