Hulpverleningsforum

Multidisciplinair / Veiligheidsregio / Hulpverlening algemeen => Veiligheidsregio / Crisisbeheersing => Topic gestart door: oma op 2 februari 2018, 08:16:09

Titel: Luchtmacht in de fout met vervoer gevaarlijke stoffen
Bericht door: oma op 2 februari 2018, 08:16:09
Luchtmacht in de fout met vervoer gevaarlijke stoffen

Citaat
EINDHOVEN - Bij de  luchtmacht is de afgelopen jaren regelmatig iets mis gegaan met het vervoer van gevaarlijke stoffen. Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport van Defensie, dat in handen is van persbureau ANP en televisie-programma Nieuwsuur.

In het rapport staat dat de luchtmacht in vliegtuigen gevaarlijke stoffen vervoert die niet door de lucht getransporteerd mogen worden. Ook zijn zaken als zuurstofflessen en chemicaliŽn tijdens transport regelmatig verkeerd verpakt, gelabeld of gedocumenteerd.

https://www.ed.nl/eindhoven/luchtmacht-in-de-fout-met-vervoer-gevaarlijke-stoffen~ace364c4/ (https://www.ed.nl/eindhoven/luchtmacht-in-de-fout-met-vervoer-gevaarlijke-stoffen~ace364c4/)
Titel: Commandant Vliegbasis Eindhoven: Bemanning wil ook geen gevaarlijke lading in vliegtuig
Bericht door: oma op 2 februari 2018, 08:17:05
Commandant Vliegbasis Eindhoven: Bemanning wil ook geen gevaarlijke lading in vliegtuig

Citaat
EINDHOVEN - De Vliegbasis Eindhoven werpt de kritiek met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen in vliegtuigen ver van zich af. Strenge protocollen, scans en controles garanderen volgens commandant Boekholt O'Sullivan dat alles zo veilig mogelijk gebeurt. Wat niet wil zeggen dat er nooit iets kan misgaan.

https://www.ed.nl/eindhoven/commandant-vliegbasis-eindhoven-bemanning-wil-ook-geen-gevaarlijke-lading-in-vliegtuig~abe134b5/ (https://www.ed.nl/eindhoven/commandant-vliegbasis-eindhoven-bemanning-wil-ook-geen-gevaarlijke-lading-in-vliegtuig~abe134b5/)