Hulpverleningsforum

Rood: Brandweer / Brandbestrijding / Brandpreventie => Specialismes => Natuurbrandbestrijding => Topic gestart door: Live op 9 januari 2018, 21:51:31

Titel: Operationeel Plan Natuurbrandbestrijding Veluwe
Bericht door: Live op 9 januari 2018, 21:51:31
Operationeel Plan Natuurbrandbestrijding VeluweCheck het Operationeel Plan Natuurbrandbestrijding voor de Veluwe, waar de veiligheidsregio's Gelderland Midden en Noord- en Oost-Gelderland samen optrekken.

VNOGmedia
Gepubliceerd op 9 jan. 2018

Titel: Operationeel Plan Natuurbrandbestrijding Veluwe: Natuurbrand kent geen grenzen
Bericht door: Live op 6 februari 2018, 15:31:51

VNOGmedia
Gepubliceerd op 30 mrt. 2017

Citaat
Op de Veluwe is een onbeheersbare natuurbrand één van de grootste risico’s. Ook valt de Veluwe, als Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebied, onder twee veiligheidsregio’s: onze VNOG en Gelderland Midden. We komen elkaar dan ook maar al te vaak tegen, bijvoorbeeld bij het bestrijden van de grote natuurbrand op het Park de  Hoge Veluwe van een paar jaar geleden. Daar bleek onder andere dat systemen, voertuigen en processen/protocollen soms teveel van elkaar verschilden om optimaal te kunnen optreden. Tijd voor actie dus! De besturen van beide regio’s spraken af meer en beter te gaan samenwerken, te gaan oefenen, en materieel/materiaal op elkaar af te stemmen. De eerste echte proef van die samenwerking vond plaats tijdens twee grote oefeningen op het Infanterie Schietkamp van Defensie in Harskamp in maart 2017. Bekijk hier  hoe de intensieve voorbereidingen hun vruchten opleverden.