Hulpverleningsforum

Overige hulpdiensten => Overige hulpdiensten => Topic gestart door: Live op 24 maart 2013, 17:01:50

Titel: Stichting Signi zoekhonden
Bericht door: Live op 24 maart 2013, 17:01:50
www.zoekhonden.com (http://www.zoekhonden.com)

Citaat
Signi zoekhonden is een hulpverlenende stichting die ten doel heeft vermiste mensen (levend of overleden) op te sporen met behulp van honden i.c.m. ondersteunende middelen (sonarapparatuur, dreg etc.) en diensten zoals een professioneel duik-,sonar- en vaarteam.

Signi zoekhonden heeft zich gespecialiseerd in het zoeken met honden naar verdronken personen en naar vermiste personen in rampgebieden.

Signi zoekhonden is een stichting die bij een vermissing, op een professionele wijze haar werk verricht op een non-profit basis.

De stichting wordt regelmatig ingeschakeld bij vermissingen, zowel door instanties en overheden (politie, brandweer, reddingsbrigades, bedrijven, etc.), als door particulieren (familie, vrienden en nabestaanden).

Bij vermissing kunt u Signi zoekhonden bellen op het volgende nummer: 06-55944248 / 06-51023280 (24 uur per dag bereikbaar). Signi zoekhonden zal u kosteloos ondersteunen bij het opsporen van uw vermiste dierbare..
Titel: Re: Stichting Signi zoekhonden
Bericht door: Live op 24 maart 2013, 17:02:36
Duikers zoeken naar Patrick Diks in Vianen

Duikers zoeken naar Patrick Diks in Vianen (http://www.youtube.com/watch?v=RIDgiWNHEJA#ws)
Actueel Nieuws Nieuwegein·    
Gepubliceerd op 24 mrt 2013
Citaat
VIANEN (ANN) - Om 09.30 waren ze weer op het water aan het zoeken naar Patrick. Actueel Nieuws Nederland is nu ter plekke. De duikers gaan zo beginnen op de locatie waar de honden aansloegen. Er is veel politie aanwezig dus wordt de vonst zeer serieus genomen. Het artikel is op locatie geschreven.

De zoeklocatie is volledig afgeschermd met lint. Ook de massaal toegestroomde pers mag daar niet komen. Rondom de plas zijn hekken geplaatst, waar alle aanwezigen achter moeten blijven. De politie is met veel personeel ter plaatse om ervoor te zorgen dat iedereen op afstand blijft.

In het water liggen pionnen klaar, op de plek waar gisteren de honden aansloegen en de sonar iets gezien zou hebben. Op dit moment (11:40 uur) worden de duikers aangekleed om het water in te gaan. Inmiddels.. Lees het artikel verder op: http://www.actueelnieuwsnederland.nl/... (http://www.actueelnieuwsnederland.nl/...)
Titel: Re: Stichting Signi zoekhonden
Bericht door: Live op 24 maart 2013, 17:23:24
Speurhonden slaan weer aan bij zoektocht naar Patrick Diks - 23 maart 2013

Speurhonden slaan weer aan bij zoektocht naar Patrick Diks - 23 maart 2013 (http://www.youtube.com/watch?v=FcLe3WGrrsY#ws)
24x7nieuws·    
Gepubliceerd op 23 mrt 2013
Citaat
VIANEN - 23 maart 2013 - In de zoektocht naar het lichaam van de vermiste Patrick Diks zijn speurhonden van de Stichting Signi Zoekhonden tot 5 keer toe aangeslagen.

De Stichting Signi Zoekhonden bestaat uit vrijwilligers die door middel van zoekhonden en ondersteunende materialen levende en/of dode mensen kunnen vinden in water of rampgebieden.

De Stichting ging zaterdag met een aantal speurhonden het water van recreatieplas De Put aan de Middelwaard op. Tot 5 keer toe sloegen de honden, onafhankelijk van elkaar op precies dezelfde plek aan.

Hierna is met sonarapparatuur verder gezocht op de door de honden aangegeven plek en er zijn contouren van een mogelijk lichaam waargenomen op de sonarbeelden.

Zondag gaan duikers van de Stichting het water in om verder te zoeken.

Patrick Diks is vandaag al 42 dagen vermist. Hij is op zaterdag 9 februari rond 22.10 uur uit zijn huis vertrokken. Hij heeft geen GSM of portomonee meegenomen, ook zijn auto heeft hij op de oprit laten staan. Sindsdien is niks meer van hem vernomen.