Hulpverleningsforum

Blauw: Politie / Marechaussee / Handhaving => Buitengewoon opsporingsambtenaar en Beveiliging => Topic gestart door: Beveilig71 op 17 april 2014, 11:19:41

Titel: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Beveilig71 op 17 april 2014, 11:19:41
Aangezien ik geen verzameltopic kon vinden ben ik er een gestart.

------------------------------------------------------------------

WASSENAAR - Vier mannen van 19 tot 22 jaar oud zijn door de rechter veroordeeld tot werkstraffen voor een vechtpartij bij het Tikibad in Wassenaar afgelopen zomer. Drie van hen kregen 120 uur werkstraf opgelegd, één een straf van 80 uur.
De groep kreeg het in juli aan de stok met twee medewerkers. Die hadden de mannen aangesproken omdat ze zich zouden hebben misdragen in het bubbelbad. De medewerkers kregen klappen en de mannen werden door beveiligers het Tikibad uitgezet.

Buiten ging de vechtpartij verder, tot de politie kwam.

Acht mensen werden die avond aangehouden, zes van hen moesten zich twee weken geleden voor de rechter verantwoorden. Twee mannen van 22 werden vrijgesproken, de vier anderen kregen dus werkstraffen.

Bron: http://www.omroepwest.nl/nieuws/02-04-2014/werkstraffen-na-vechtpartij-tikibad (http://www.omroepwest.nl/nieuws/02-04-2014/werkstraffen-na-vechtpartij-tikibad)
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Beveilig71 op 18 april 2014, 12:40:13
Zorgen om banen bij Brink’s waarde transport

De vakbonden maken zich grote zorgen over de werkgelegenheid bij Brink’s. Bij het geld- en waarde transportbedrijf staan volgens FNV Bondgenoten zo’n 850 banen op de tocht.

Het onzekere toekomstbeeld voor de werknemers van Brink’s heeft te maken met de komst van Geldservice Nederland (GSN), een samenwerkingsverband van Rabobank, ING en ABN Amro. Deze drie banken leggen de regie van het totale waarde transport bij GSN. GSN zet Brink's vooralsnog helemaal buitenspel.

Gaat de Rabobank door richting GSN, dan betekent dit het einde van een jarenlange bijzondere samenwerking met Brink’s. FNV Bondgenoten heeft inmiddels samen met CNV Vakmensen een dringende brief geschreven aan de directie van Brink’s. Ook hebben de vakbonden in april en mei een aantal bijeenkomsten belegd om met hun leden te overleggen.

Bron:http://www.beveiligingnieuws.nl/nieuws/18512/Zorgen_om_banen_bij_Brinks_waardetransport.html (http://www.beveiligingnieuws.nl/nieuws/18512/Zorgen_om_banen_bij_Brinks_waardetransport.html)
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Beveilig71 op 21 april 2014, 22:23:45
"Beveiliging rond finale lachertje"

Verscheidene Ajax-supporters die gisteren naar de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip zijn geweest, zeggen dat de beveiliging rond de wedstrijd slecht was. Volgens de supporters werd er nauwelijks gefouilleerd. De wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle werd na 5 minuten al gestaakt, omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Spelers moesten wegspringen om niet geraakt te worden.

Ajax-supporters waren verplicht om vanuit de Amsterdam Arena met speciale bussen naar Rotterdam af te reizen. Daar moest de groep gefouilleerd worden. Ooggetuigen zeggen tegen de NOS dat er niet goed werd gefouilleerd, omdat er chaos ontstond toen de supporters de bussen instapten. Daarbij zouden mensen tegen hekken zijn gedrukt. Volgens een ooggetuige klommen zeker vijftig mensen over de hekken en werden daardoor niet gefouilleerd. "Er zaten dus uiteindelijk meer mensen in de bussen dan er combitickets waren verkocht."

"Er werd geschreeuwd en gejoeld vanuit de massa wachtenden en toen sloeg de paniek toe bij de stewards", zegt een supporter. "Het bovenlichaam werd even betast en er werd even in rugzakken gekeken. Meer niet. Zo kon de rij sneller doorstromen."

Ook bij aankomst in de Kuip werd niet iedereen gefouilleerd, zeggen ooggetuigen. "Ik heb in de rij bij De Kuip naast me iemand zakjes speed in haar schoenen zien stoppen. Dat fouilleren daar was helemaal een lachertje." Volgens deze supporter was dat de rij voor het vak van waaruit later het vuurwerk op het veld werd gegooid.

Een woordvoerder van Ajax zegt dat het incident met het vuurwerk een gecoördineerde actie was, omdat het vuurwerk allemaal tegelijk gegooid werd. De club zegt niet bekend te zijn met de verhalen van de ooggetuigen. "Voor zover wij weten is iedereen twee keer gefouilleerd. Vandaag begint het onderzoek en bekijken we de camerabeelden."

33 supporters van zowel Ajax als PEC werden gisteren voor en na de wedstrijd opgepakt. Inmiddels zijn ze allemaal weer vrij.

Bron: http://nos.nl/artikel/638448-beveiliging-rond-finale-lachertje.html (http://nos.nl/artikel/638448-beveiliging-rond-finale-lachertje.html)
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Beveilig71 op 2 mei 2014, 11:38:04
'Vrouw mishandeld door HTM controleur'

De HTM is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een vrouw, naar eigen zeggen, is mishandeld door een medewerker van het bedrijf. Dat zou vorige week vrijdag zijn gebeurd op de Oudemansstraat.

vrouw mishandeld door HTM controleur 2De vrouw zegt hardhandig te zijn aangepakt toen ze haar ov-chipkaart niet snel genoeg kon vinden. Volgens haar dochter heeft de vrouw daardoor onder meer een hersenschudding opgelopen. Op YouTube staat een filmpje waarop te zien is hoe de vrouw bij de tramhalte ligt en schreeuwt dat ze pijn heeft. De HTM-medewerkers slaan haar toch in de boeien. Haar dochter heeft op Facebook foto’s geplaatst waarop verwondingen en bloeduitstortingen op het lichaam van de vrouw zijn te zien.

De dochter heeft de HTM in een brief om opheldering gevraagd. De HTM laat weten dat wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. “We zijn geschrokken en nemen dit heel serieus”, laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

http://www.youtube.com/watch?v=L7_D75UaGIM (http://www.youtube.com/watch?v=L7_D75UaGIM)

bron: Denhaagfm.nl
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Beveilig71 op 13 mei 2014, 12:10:29
De beveiligers op Schiphol voeren 13 mei actie, ze vinden dat de druk op hen onverantwoord hoog is geworden.

De beveiligers zullen alleen actie voerden buiten werktijden. Beveiligingspersoneel dat tijdens de acties aan het werk is, draagt een speldje om toch een statement te kunnen maken.

 "We moeten te lang achter elkaar doorwerken", zo stelt beveiliger Debbie Teunissen in een verklaring. "Dat gaat ten koste van ons concentratievermogen en dus de veiligheid van de reizigers. Ook hebben wij te maken met veel onzekerheid: over wanneer we moeten werken, over hoeveel geld er elke maand binnenkomt. Dat moet anders."

 Dat de druk zo hoog is, komt volgens de beveiligers doordat de beveiligingsbedrijven in een hevige concurrentiestrijd met elkaar zijn verwikkeld. Op Schiphol wordt het beveiligingswerk opnieuw aanbesteed. Omdat de luchthaven er volgens FNV Beveiliging veel aan gelegen is om de kosten van beveiliging te drukken ontstaat er werkdruk.

 Om de "neerwaartse spiraal van de arbeidsomstandigheden en -voorwaarden" te stoppen, roepen de beveiligers de luchthaven daarom op dit patroon te doorbreken. Dat zou volgens hen kunnen door voorwaarden te stellen tijdens de aanbesteding, zoals een maximum aan de tijd die een beveiliger mag staan.

 De werknemers willen met de actie Schiphol laten weten wat er moet veranderen en waarom dat nodig is. Schiphol heeft inmiddels aangegeven graag de wensen van de beveiligers met betrekking tot de nieuwe tender voor het beveiligingswerk te ontvangen.

Bron: http://www.beveiligingnieuws.nl/nieuws/18645/Beveiligers_Schiphol_voeren_actie.html (http://www.beveiligingnieuws.nl/nieuws/18645/Beveiligers_Schiphol_voeren_actie.html)
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Beveilig71 op 26 mei 2014, 16:28:23
Een 20-jarige Dordtenaar gaat deze week aangifte doen van mishandeling tegen een portier van uitgaansgelegenheid Perron. 'Ik wil niet dat die portier hiermee wegkomt.'

Het was een normale stapavond, tot het moment dat een vriend van Joris van Item zaterdagnacht uitgaansgelegenheid Perron in Rotterdam moest verlaten. 'Hij werd nogal hardhandig aangepakt, z'n keel werd zowat dichtgeknepen. Toen ik daar wat van zei, kreeg ik zomaar een beuk op m'n gezicht van een portier,' vertelt Van Item.

Het leverde de student een tand door zijn lip op en een behoorlijk gezwollen gezicht op. 'Ik ben heus niet van suiker, maar ik ben toch behoorlijk geraakt.'

Van Item gaat woensdag aangifte doen van mishandeling. Volgens hem is het niet de eerste keer dat er geweld wordt gebruikt tegen bezoekers. 'Perron is een leuke tent, maar het gebeurt wel vaker dat portiers op deze manier reageren. Gewoon om even te laten zien wie de baas is. Dat is dus eigenlijk machtsmisbruik.'

'Werkwijze'
Ook op Facebook regent het klachten over de 'werkwijze' van de uitsmijters van de populaire uitgaansgelegenheid. Eigenaar Aziz Yagoub was niet bereikbaar voor commentaar.

bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3661807/2014/05/26/Aangifte-tegen-portier-van-Perron.dhtml (http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3661807/2014/05/26/Aangifte-tegen-portier-van-Perron.dhtml)
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: sylvester1986 op 17 oktober 2014, 20:23:11
Brink's schrapt ruim 600 van de 1.080 banen

Citaat
Waardetransportbedrijf Brink's schrapt ruim 600 van de 1.080 banen. De directie van Brink's maakte het besluit vrijdag bekend.
http://www.nu.nl/economie/3906287/brinks-schrapt-ruim-600-van-1080-banen.html (http://www.nu.nl/economie/3906287/brinks-schrapt-ruim-600-van-1080-banen.html)
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Tony-cc op 17 november 2014, 19:24:36
Boete voor verwaarlozen honden van Wezeps beveiligingsbedrijf...

ZUTPHEN - Vijf honden van een beveiligingsbedrijf uit Wezep bleken ernstig verwaarloosd. Een van de twee eigenaren van het bedrijf kreeg van de politierechter in Zutphen een boete van 350 euro.
Haar en haar partner hangen nog een straf boven het hoofd.

In mei 2013 bleek al na een bezoek van de dierenpolitie dat Kaylee, Basco, Nero, Kyra en Buddy in te kleine hokken verbleven. Bovendien waren ze vervuild door uitwerpselen, waren ze ondervoed en werden ze amper uitgelaten. In maart bleek dat ook al het geval, net als in augustus, zo concludeerde het Openbaar Ministerie. Bij een bezoek in november dat jaar bleek de situatie verslechterd. Het stel was verhuisd naar Heerde, maar de honden verbleven in veel te kleine vervoerskennels in het bedrijfsbusje. Een van de honden, Buddy, droeg een halsband met pinnen die in de nek drukten. De vervoerskennels waren smerig en de dieren kregen geen adequate medische zorg. Bovendien waren het waren en het voedsel niet schoon.

Woensdag verscheen de 25-jarige A.H. Voor de politierechter. De zaak tegen haar partner volgt later dit jaar. Tijdens deze zitting bleek dat het stel in september dit jaar opnieuw op de vingers is getikt omdat de honden in een tochtige ruimte verbleven. Daarna besloten ze afstand te doen van de dieren. De officier van justitie zei blij te zijn dat de honden inmiddels elders verblijven. "Het gaat hier om dieren die mensafhankelijk zijn. Daar hoor je goed voor te zorgen." Ze eiste een boete van 500 euro. De rechter vroeg aan H. wat zij vond dat moest gebeuren. "Het gaat hier wel om een misdrijf", zei hij. "Het is terecht. Ik kan er niets anders van maken", reageerde H.

De rechter legde dus een lagere boete, van 350 euro, op.

Link: Honden in beslag genomen bij beveiligingsbedrijf... (http://www.destentor.nl/regio/oldebroek/boete-voor-verwaarlozen-honden-van-wezeps-beveiligingsbedrijf-1.4624487#.VGlGk2Yo7xE.facebook)

Triest, heel triest (als alles klopt, ND nummer en andere getoetste hond is namelijk nog gewoon in hun bezit...)
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Live op 21 november 2014, 16:28:40
Beveiliger tijdens surveillance neergestoken

http://www.politie.nl/nieuws/2014/november/20/08-beveiliger-tijdens-surveillance-neergestoken.html (http://www.politie.nl/nieuws/2014/november/20/08-beveiliger-tijdens-surveillance-neergestoken.html)
Laatste update: 20-11-2014 | 10:43 Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Breskens - Een 54-jarige beveiliger uit de gemeente Sluis die mogelijk een tweetal fietsendieven op heterdaad betrapte is neergestoken. De man was op woensdag 19 november net voor middernacht bezig met een surveillanceronde bij een vakantiepark aan de Nieuwesluisweg toen hij onverwacht werd aangevallen door de mannen. Daarbij ontstond een worsteling.

Tijdens die worsteling is de beveiliger door een van de daders meerdere keren in zijn arm gestoken. Daarna sloeg het tweetal op de vlucht. Het slachtoffer wist de politie te alarmeren en is daarna voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij gelukkig weer naar huis.

Onderzoek
Door de politie is direct een onderzoek ingesteld, maar er zijn nog geen verdachten aangehouden. De twee daders zouden er in een donkere bestelbus vandoor zijn gegaan. Mogelijk zat daar nog een derde persoon in.

Getuigen
Heeft u in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 november kort voor of kort na middernacht bij het vakantiepark aan de Nieuwesluisweg een donkere bestelauto gezien of is u iets anders opgevallen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Beveilig71 op 6 april 2015, 17:42:48
Een oma, moeder, dochter en kleindochter zijn betrapt bij een winkeldiefstal aan de Moerwijk in Breda.

De vrouwen (82,52, 23 en onbekende leeftijd) probeerden donderdagmiddag spullen te stelen in een huishoud- en kadowinkel aan de Moerdijk in Breda. Een beveiliger betrapte het viertal. Waarna de verdachten met de auto probeerden te vluchten.

Daarbij reed vermoedelijk de 23-jarige vrouw de beveiliger aan en ging het viertal ervandoor.

Doordat het kenteken bekend was bij de politie, konden agenten de bestuurder en de auto terugvinden. De moeder en dochter zijn daarbij aangehouden.

De twee verdachten zitten vast op verdenking van diefstal en poging tot doodslag.

De beveiliger hield er een pijnlijke knie aan over.

Bron: Nu.nl (http://Nu.nl)
Titel: Beveiligers raken onderling slaags - Tilburg 08-02-2016
Bericht door: Live op 9 februari 2016, 14:32:11
Beveiligers raken onderling slaags

Citaat van: https://www.politie.nl/nieuws/2016/februari/9/08-beveiligers-raken-onderling-slaags.html
Laatste update: 09-02-2016 | 09:32
Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - In een pand aan de spoorzone hebben maandag 8 februari 2016 rond 21.45 uur twee stage lopende beveiligers het met elkaar aan de stok gekregen. Agenten troffen in het gebouw een 20-jarige bewaker met een forse hoofdwond aan die op de grond lag. Hij was niet goed aanspreekbaar. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij zou een kopstoot hebben gekregen van een collega. Deze 17-jarige Tilburger is als verdachte aangehouden.

Volgens getuigen hadden slachtoffer en verdachte in het kantoor ruzie met elkaar gekregen kennelijk over een dienst die ze aanvankelijk onderling zouden ruilen. De woordenwisseling liep uit op een worsteling waarbij kennelijk de ‘koppen’ tegen elkaar kwamen. Het slachtoffer bloedde erg, raakte duizelig en kwam ten val. Hij werd door een collega in stabiele zijligging gelegd in afwachting van de komst van de hulpdiensten.
Titel: Beveiliger mishandeld bij evenement, Udenaar opgepakt
Bericht door: Live op 11 december 2016, 12:35:36
Beveiliger mishandeld bij evenement, Udenaar opgepakt

Citaat van: https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/11/02-arnhem-beveiliger-mishandeld-bij-evenement-udenaar-opgepakt.html
Laatste update: 11-12-2016 | 10:15

Arnhem - Een 21-jarige man uit Uden is zaterdagavond in Arnhem aangehouden nadat hij bij een vechtpartij tijdens een evenement een beveiliger had mishandeld. Het slachtoffer liep een gebroken neus op.

Twee agenten houden man in gebouw aan
De Udenaar bleek omstreeks 23.10 uur verwikkeld bij een vechtpartij gedurende het Piratenfestijn in het Arnhemse Gelredome. Toen beveiligers ingrepen om de partijen te scheiden sloeg de Udenaar een van hen. De man werd door collega’s van het slachtoffer overmeesterd en aan de politie overgedragen. Door de beveiliger is aangifte gedaan.
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: Gijs op 11 december 2016, 13:02:49
Beveiligers onderling slaags.
Dit is mss wel een reden tot ontslag en intrekken legitimatie.
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: DiNozzo op 11 december 2016, 14:50:24
Waar lees jij dat de beveiligers onderling slaags kwamen?
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: FlyingDutchman op 11 december 2016, 22:30:57
Beveiligers raken onderling slaags
Hier?

Sent with Tapatalk on the move

Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: ir. Auditor op 20 januari 2020, 10:00:45
https://twitter.com/BNR/status/1218995514127060992
Titel: Re: Beveiliging in het nieuws
Bericht door: ir. Auditor op 13 januari 2021, 09:04:47
Citaat
Securitas-medewerkers hielpen drugsbende bij cocaïnesmokkel via haven R'dam

De politie en het Openbaar Ministerie zijn dankzij het gekraakte communicatienetwerk Encrochat een groot lek in de Rotterdamse haven op het spoor, schrijft het AD. Medewerkers van het beveiligingsbedrijf Securitas zouden een drugsbende hebben geholpen om duizenden kilo's cocaïne Nederland binnen te smokkelen.

De krant sprak met medewerkers, advocaten en bronnen rond het politieonderzoek. Die vertelden dat leidinggevenden van het bedrijf met opzet corrupte beveiligers aannamen, om de cocaïnesmokkel mogelijk te maken.
https://nos.nl/artikel/2364165-securitas-medewerkers-hielpen-drugsbende-bij-cocainesmokkel-via-haven-r-dam.html
Titel: De VVD wil dat er altijd celstraf wordt opgelegd bij geweld tegen particuliere beveiligers
Bericht door: Live op 26 januari 2021, 17:49:13
https://twitter.com/ADPolitiek/status/1353925491489611777?s=20