Recente berichten

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1

Schietincident De Grote Wielen Amstelveen
Politie Amsterdam
Gepubliceerd op 21 mrt. 2019

Wie heeft de mannen gezien die zaterdag 16 maart een 55-jarige man en zijn 17-jarige dochter hebben beschoten aan De Grote Wielen in Amstelveen? We hebben meer informatie over de daders en hun vlucht en we kunnen jouw hulp bij het onderzoek goed gebruiken. #WantedWednesday
2
RTVA - Lokale Omroep Amstelveen
3
Opleidingen / Werving en Selectie / Re: Sollicitanten Politiekundige start april 2019 (verkort)
« Laatste bericht door CTD Gepost op Vandaag om 15:01:49 »
Ik ga ook in week 17 beginnen met de verkorte opleiding voor de eenheid Midden-Nederland. Heb gister gebeld voor een afspraak voor kleding.
Schijnt een uitgebreid pakket te zijn.

Yassine, ga jij ook 24 april naar die kennismaking in Utrecht? En heb jij wat tips alvast in te lezen.
4
Mobiel Medisch Team (MMT) / Re: Aankoop nieuwe helikopters
« Laatste bericht door Likeliner Gepost op Vandaag om 15:01:31 »
Hierbij een kleine update over de aankoop.
Van een van de piloten heb ik vernomen dat eind dit jaar de eerste heli binnen zal komen, en de volgende het jaar daarop en zo door. Deze heli zal eerst naar Groningen gaan om de piloten aldaar te laten wennen aan het nieuwe systeem.  
Wat Lifeliner 4 betreft: de samenwerking met ADAC zal met de levering van de nieuwe helikopter(s) stoppen. Dit omdat de vluchten voor ADAC als winstgevend worden gezien, aangezien het grootste deel van de vluchten in Nederland wordt gevlogen. Dit betekent ook dat de afwijkende bestickering zal veranderen in de universele die de andere helis al hebben.


5
Opleidingen / Werving en Selectie / Re: Sollicitanten agent oktober 2019
« Laatste bericht door ZeroV4 Gepost op Vandaag om 14:46:58 »
Het gesprek ervaarde ik ditmaal wel als prettig. Het waren er wel 2. De 2e zat in een hoek en lette vooral op hoe de betreffende psycholoog (i.o. Wellicht?) het gesprek voerde denk ik. Ze was in ieder geval een stuk prettiger om een gesprek te voeren dan de vorige keer dat ik solliciteerde. Die toonde meer desinteresse dan wel maar goed. Qua rollenspel is het een gemixt gevoel .. Ik heb de persoon naar mijn mening goed weten te kalmeren en begrip weten te tonen voor de situatie maar ik heb het idee dat de ‘passende’ oplossing beter had gekund.

Ik heb er over het algemeen een goed gevoel over maar er valt eigenlijk nooit echt een pijl op te trekken naar mijn idee.

We wachten het af de komende tijd ..
9
https://twitter.com/OM_MiddenNL/status/1108118816465321984

Aanhouding nieuwe verdachte schietincident Utrecht, heenzending twee verdachten

19 maart 2019 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

De politie heeft op dinsdag 19 maart een nieuwe verdachte aangehouden in verband met betrokkenheid bij het schietincident op maandag 18 maart op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De twee eerder aangehouden medeverdachten zijn heengezonden.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) hield de nieuwe verdachte rond 15.30 uur aan bij een woning in Utrecht. Het gaat om een 40-jarige Utrechter. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Zijn rol wordt nader onderzocht.

De aangehouden 23- en 27-jarige medeverdachten zijn heengezonden. Er is niet vastgesteld dat zij betrokkenheid hadden bij het schietincident en zij zijn geen verdachten meer in het onderzoek.

De 37-jarige hoofdverdachte zit nog vast.

https://twitter.com/OM_MiddenNL/status/1108671650843762689

Verdachte van schietincident Utrecht morgen voorgeleid

21 maart 2019 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Het Openbaar Ministerie zal morgen de 37-jarige verdachte van het schietincident op 18 maart op het 24-Oktoberplein in Utrecht voorgeleiden aan de rechter-commissaris. De verdenking betreft voorlopig drie strafbare feiten: meervoudige moord c.q. doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

Het onderzoek is nog in volle gang. Zoals eerder werd gemeld, is tot nog toe geen enkele relatie tussen de verdachte en de slachtoffers gebleken. Het onderzoek heeft inmiddels ook aanwijzingen opgeleverd dat de verdachte tijdens het schietincident geen hulp van andere personen heeft gehad. Verder wordt onderzocht of verdachte heeft gehandeld vanuit enkel een terroristisch motief, of dat zijn handelen voortkwam vanuit persoonlijke problematiek in combinatie met een geradicaliseerd gedachtengoed.

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) zal opdracht worden gegeven om onderzoek te verrichten naar de persoonlijkheid van verdachte.

De rechtbank Midden-Nederland zal morgen de beslissing van de rechter-commissaris over de voorlopige hechtenis bekend maken.

Wat betreft de op dinsdagmiddag aangehouden 40-jarige verdachte wordt nog onderzocht of hij mogelijk een ondersteunende rol, buiten het schietincident om, heeft gehad.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10