Oud & Nieuw en Vuurwerk incidenten en nieuws 2005/2006

Auteur Topic: Oud & Nieuw en Vuurwerk incidenten en nieuws 2005/2006  (gelezen 229752 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #130 Gepost op: 3 januari 2006, 19:03:25
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=33098

Oud-raadslid vlucht voor hangjongeren
Oud-raadslid Herman Dijk heeft het besluit genomen om te verhuizen uit Schollevaar. Dit naar aanleiding van een wekenlange ruzie met hangjongeren die oudejaarsavond ontaarde in een steekpartij.
uitgegeven: 17:01 03-01-2006 gewijzigd: 17:01 03-01-2006

De ruzie begon begin december. Dijk sprak bij zijn woning in Schollevaar een groep jongeren aan op hun gedrag. Ze gooiden onder meer vuurwerk in brievenbussen. De jongeren reageerden agressief en sloegen Dijk. Sinds die tijd was de oprichter van Capels Belang regelmatig doelwit van provocaties. Op oudejaaravond had een groep jongeren zich in de wijk verzameld. Er werd onder meer met vuurwerk naar de woning van Dijk gegooid.

Toen de 57-jarige Dijk naar buiten liep werd hij meerdere malen geschopt en geslagen. Ook zijn 15-jarige dochter kreeg klappen en raakte zelfs bewusteloos. De 32-jarige zoon van Dijk stormde met een keukenmes naar buiten om zijn vader en zus te ontzetten. Eén van de jongeren raakte hierbij gewond.

De zoon van Dijk werd aangehouden en zit nog vast. Met zijn zus gaat het naar omstandigheden goed. Dijk wil na de gebeurtenissen weg uit Schollevaar.


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #131 Gepost op: 7 januari 2006, 18:16:34
http://www.ad.nl/rotterdam/article95262.ece

Vuurwerkcrimineeltjes op het matje
Door THALOEN VERWEIJ

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Meer willen ze, na het zien van de gruwelijke video. „Meneer, kan ik hem ook ergens downloaden?’’


De vuurwerkklantjes die gisterochtend bij de brandweer in Capelle zaten, zijn best onder de indruk van de verminkte hand en de huilende man die ze net zagen, maar aangeslagen? De meesten niet.

De zestien jongens ’zijn allemaal ondeugend geweest’, zegt Jos Vlasblom van bureau Halt. Stuk voor stuk hebben ze vuurwerk afgestoken toen dat niet mocht, of vuurwerk van een illegale soort in hun bezit gehad.

Omdat ze onder de 12 zijn, worden ze niet strafrechtelijk vervolgd. Maar om duidelijk te maken dat ze echt iets verkeerd hebben gedaan, krijgen ze in hun kerstvakantie bij Halt een ’Stop-reactie’; een les die duidelijk moet maken wat ze fout hebben gedaan.

Dus vertellen twee preventiemedewerkers van de brandweer dat er vorig jaar 620 mensen spoedeisende hulp nodig hadden tijdens nieuwjaarsnacht. Tien van hen belandden voor langere tijd in het ziekenhuis. Ook afgelopen weekend viel er weer een vuurwerkdode.

„Kijk uit, kinderlokkers, riep mijn neef,’’ vertelt een Rotterdammertje. „We renden weg, maar ze vingen ons toch.’’ Het bleek politie te zijn. Een aantal jongens vertelt hoe zij in het Stop-klasje terecht zijn gekomen. Is het stoer om te worden gepakt?, vraagt brandweerman Dennis van Hamburg. „Ja!’’ roept een ventje. Waarom dan? „Eigenlijk is het niet stoer,’’ herstelt hij zich snel. Een groot deel van het zestig euro kostende vuurwerk dat hij had gekocht, moest hij inleveren.

Dat vuurwerk gevaarlijk is, hebben drie van de jongens aan den lijve ondervonden. Een 11-jarige Capellenaar heeft een paar kleine wondjes in zijn gezicht. „Op 1 januari gingen we oud vuurwerk afsteken. Een vriend stak iets aan, maar dat ding vloog heel snel rond.’’ Hij had geluk: de wondjes zitten vlak naast zijn rechteroog.

Een andere jongen kreeg een babyvuurpijl in zijn nek. Dat deed pijn, maar de schade bleef beperkt. In de hand van het derde dader-slachtoffertje ontplofte een rotje. Behalve de schrik en wat wondjes aan zijn hand, kon hij even nauwelijks meer iets horen. „Nu weer wel, hoor.’’


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355
Reactie #132 Gepost op: 7 januari 2006, 21:09:21
105     Teletekst za 07 jan          
 ***************************************
   Brandweer bezorgd na vuurwerktest  
 ***************************************
 HILVERSUM Brandweerlieden zijn ongerust
 over de regels voor het blussen van    
 vuurwerkbranden.Ze willen dat minister
 Remkes de bestaande regels aanpast.    
                                        
 Aanleiding is een test van TNO in Polen
 eind vorig jaar,waar ook Nederlandse  
 brandweerlieden bij waren.TNO had daar
 een vuurwerkopslag nagemaakt,met daarin
 het lichtste evenementenvuurwerk.Toen  
 dat vlam vatte,volgde een explosie die
 2,5 keer zwaarder was dan 'Enschede'.  
                                        
 De brokstukken kwamen meer dan 1 km van
 de explosie neer.Volgens de regels mag
 bij dit soort vuurwerk op een afstand  
 van 25 meter worden geblust,maar dat is
 veel te gevaarlijk,zegt de brandweer.  

We zijn er nog niet vanaf denk ik........het is wachten op een nieuwe wijziging van o.a. het Vuurwerkbesluit vrees ik  :'( ;)


Christian010

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,829
Reactie #133 Gepost op: 7 januari 2006, 22:10:30
Zouden het geimpregneerde bomen zijn???  ;D ;D ;D ;D

http://www.ad.nl/rotterdam/waterweg/article93602.ece

Vlaardingse fik slaat niet aan

VLAARDINGEN - Dát er iets met Oud en Nieuw fout is gegaan, is al snel te zien wanneer maandagochtend de Maassluisedijk wordt opgereden.

Dát er iets met Oud en Nieuw fout is gegaan, is al snel te zien wanneer maandagochtend de Maassluisedijk wordt opgereden. Onderaan de dijk ligt het bezaaid met honderden niet-verbrande kerstbomen en houten kratten. Een graafmachine ruimt de enorme berg hout op. Door het natte weer en doordat veel kerstbomen nog in het plastic zaten, kon de brand er nooit goed in slaan.

En het had zo’n mooie vuurzee moeten worden. Het draaide uit op een urenlang smeulende en rokende berg, die bij de bewoners van de nabijgelegen flat aan de Curaçaolaan veel rookoverlast heeft veroorzaakt. „Als er zoiets bij Pernis gebeurt, gaan alle sirenes af. En dit laten ze gewoon toe,’’ zegt een betrokkene, die tevens bij de brandweer werkt. „Als ik hier met een co2-meter had gestaan, hadden ze de flat moeten ontruimen. Ik weet als geen ander wat koolstofdioxide in een lichaam kan veroorzaken. Ik begrijp de gemeente dat ze die gasten op een plek willen concentreren, maar dit is geen normale kerstbrand meer. De katten van een paar huizen verderop stinken nog steeds naar de rook.’’

Verscheidene bewoners zijn het ook zat om tegen de voorbereidingen te moeten aankijken. „Het is toch van de gekke dat gasten met één hersencel   ;D zoveel overlast veroorzaken?’’ zegt de brandweerman.

Rond elf uur komt burgemeester Bruinsma poolshoogte nemen. Op de ramen zit een roetlaag en ook die ene witte auto kan een grondige wasbeurt gebruiken. Maar de kerstbomenbrand volgend jaar verbieden? Dat ziet hij niet zitten. „Het is een feest voor de wijk waar ook ouderen op afkomen,’’ zegt hij tegen de klager.

Bovendien gaat het de laatste jaren goed met de vier punten in Vlaardingen waar bomen mogen worden verbrand. Wel moeten er de volgende keer betere afspraken met de groep van de Maassluisedijk worden gemaakt, vindt Bruinsma. „U weet niet wat zo’n kerstbomenvuur voor veel mensen betekent. Ik kreeg huilende volwassen mannen bij me toen ik twee jaar geleden het vuur bij het Messchaertplein wilde verbieden. Het zijn volwassen mensen die er als het ware jeugdig van worden.’’

 

Dat kan kloppen dat ze geimpregneerd zijn, twee jaar geleden heb ik ook een grote stapel kerstbomen staan te versnipperen omdat ze het niet aankregen  ::) ;)


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #134 Gepost op: 16 januari 2006, 21:18:08
http://www.telegraaf.nl/binnenland/31841041/Politie_nam_ruim_88.000_kilo_vuurwerk_in_beslag.html

olitie nam ruim 88.000 kilo vuurwerk in beslag
DORDRECHT - De politiekorpsen hebben rond de jaarwisseling ruim 88.000 kilo illegaal consumentenvuurwerk in beslag genomen. Dat maakte de politie Zuid-Holland-Zuid maandag bekend.

Het vuurwerkteam van de politie in Friesland nam 12.500 kilo in beslag, in Dordrecht en omgeving werd bijna 10.000 kilo achterhaald, terwijl in Flevoland 6500 kilo illegaal vuurwerk werd opgespoord.

Ook in 2006 gaan de vuurwerkteams zich weer bezighouden met het opsporen van illegaal consumentenvuurwerk. De teams worden vanaf september weer actief.


7194

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,128
Reactie #135 Gepost op: 16 januari 2006, 21:20:09
Wat nu... Op één hoop en de fik erin?  8)


Brandpreventist

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 18,993
Reactie #136 Gepost op: 18 januari 2006, 23:06:04
http://www.rtvdrenthe.nl/9f64e8ae-dcae-4493-a990-f473f05f8208.aspx?newsId=3847

Lawinepijl door brievenbus      18-1-2006
NIEUW WEERDINGE - In een woning aan het Zetveld in Nieuw Weerdinge is in de nacht van dinsdag op woensdag flinke schade aangericht door een lawinepijl. Die werd door de brievenbus in de gang gegooid.

Het projectiel ontplofte daar en veroorzaakte zowel op de beneden- als de bovenverdieping veel schade. De enige bewoner van het pand was niet thuis. Die verklaarde later dat het om een doelbewuste aanslag op zijn leven zou gaan. Bij de man zijn al eerder ruiten ingegooid en hij zou ook al eens zonder aanleiding het ziekenhuis ingeslagen zijn. De politie onderzoekt de zaak. Bewoners van het Zetveld in Nieuw Weerdinge moeten duidelijkheid geven.