Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!

Auteur Topic: Opsporing verzocht / uw aandacht namens de politie!  (gelezen 145164 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #210 Gepost op: 25 juni 2016, 12:50:46
Citaat van: Live link=msg=1431910 date=1466799300
Eis: zes jaar cel voor 'Zwarte Piet' die met knuppel tankstationmedewerker sloeg

http://www.youtube.com/watch?v=hHXFuEG4PvE
RTV Oost
Gepubliceerd op 23 jun. 2016

OM eist zes jaar gevangenisstraf voor overvallen op tankstations

23 juni 2016 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Tegen twee mannen die eind 2014 betrokken waren bij overvallen in Borne en Hengelo, is zes jaar gevangenisstraf geëist. Een 20-jarige man uit Enschede en een 21-jarige man uit Hengelo stonden vandaag terecht voor de rechtbank in Amelo. De 20-jarige man heeft bij de overvallen het geld afhandig gemaakt, maar de 21-jarige heeft hem dusdanig geholpen, dat het OM hem als medepleger beschouwt.

Op 30 november 2014 werd een benzinestation aan de Europastraat in Borne overvallen. Opvallend was dat de dader hierbij vermomd was als zwarte piet. Bij deze overval werd de medewerkster met een knuppel tegen het hoofd geslagen, waarna de overvaller een greep in de openstaande kassalade deed.

De 20-jarige man heeft bekend dat hij vermomd als zwarte piet de shop van het tankstation is binnen gegaan en de medewerkster heeft geslagen. Hierbij heeft de man zich niet alleen schuldig gemaakt aan een diefstal met geweld, maar ook aan een poging doodslag, aldus de officier.
De 21-jarige ontkent zijn betrokkenheid bij deze overval. Toch is er volgens het OM voldoende bewijs tegen hem. Ook vindt het OM zijn aandeel zo groot dat van medeplegen gesproken kan worden. De mannen hebben de overval samen voorbereid, onder andere door filmpjes van overvallen te bekijken. De 21-jarige man heeft de 20-jarige bovendien geholpen met zijn vermomming. Na de overval hebben ze de buit verdeeld.

Na de gelukte overval in Borne, besloot het tweetal op 4 december 2014 opnieuw een tankstation te overvallen, dit keer aan Willem van Otterloostraat in Hengelo. Hier werd de medewerker met een pistool gedwongen geld af te geven. Ook bij deze overval is de 20-jarige naar binnen gegaan, maar kan de 21-jarige volgens de officier als medepleger worden beschouwd.

De verdachten werden op 11 januari 2016 aangehouden. Tijdens het uitgebreide recherche onderzoek werden beelden van de overval in Borne getoond bij Onder de Loep en bij Opsporing Verzocht.

In zijn requisitoir benadrukte de officier dat overvallen een grote impact hebben op de samenleving, maar vooral op de slachtoffers. De medewerkster van het tankstation in Borne heeft blijvend letsel overgehouden aan de aanval met de knuppel. ‘’Het enige waar de daders op uit waren, is snel geld ophalen. De gevolgen voor de slachtoffers worden voor lief genomen’’, aldus de officier van justitie.

Alles afwegende vindt de officier voor beide verdachten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 jaar passend.

Bron: https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@94961/eist-zes-jaar/
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #211 Gepost op: 21 juli 2016, 12:30:27
! No longer available
Poging doodslag op politieagent

Gepubliceerd op 21 jul. 2016 Politie Amsterdam
Op 8 juni is een motoragent opzettelijk aangereden door een auto. Deze auto was op 3 juni 2016 gestolen op Schiphol. Van die diefstal zijn videobeelden. Wie herkent deze man?
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,492
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #212 Gepost op: 21 december 2016, 16:45:58
https://www.youtube.com/watch?v=TAFupqHDPZc
#WantedWednesday
Politie Amsterdam
Gepubliceerd op 21 dec. 2016
Citaat
Boeven vangen doen we niet alleen, jullie hulp is voor ons onmisbaar! Om 2016 zo veilig mogelijk af te sluiten vragen we dit jaar daarom nog één keer jullie medewerking. We zoeken een aantal verdachten van onder andere straatroven en inbraken. Deel dit bericht, zodat de kans dat ze tegen de lamp lopen groter wordt. Herken je iemand op de beelden? Laat het ons dan weten!

Bedankt voor het bekijken en delen van onze Wanted Wednesday posts van dit jaar. Zullen we in 2017 samen een record aantal boeven vangen met deze video’s?
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,492
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #213 Gepost op: 4 januari 2017, 19:09:41
Voortvluchtige Driessen aangehouden

Laatste update: 03-01-2017 | 21:23

Landgraaf - Zaterdagavond is de voortvluchtige Geoffrey Driessen op heterdaad bij een woninginbraak aangehouden in Den Helder. Hij wordt ervan verdacht in 2016 een gewelddadige overval in Landgraaf te hebben gepleegd.

De woningoverval in Landgraaf vond 10 mei 2016 plaats. Hierbij waren de twee verdachten verkleed als agent. De bewoner raakte zwaargewond. Driessen stond sinds 28 juni op de Nationale Opsporingslijst, samen met de tweede verdachte. Deze werd begin oktober in Maasmechelen (België) aangehouden.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,492
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #214 Gepost op: 15 februari 2018, 14:31:22
14-2-'18 Hilversum - Ajax supporter mishandeld door Feijenoord fans

Politie Utrecht
Gepubliceerd op 14 feb. 2018

Citaat
Fragment RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld en RTV NH tv-programma Bureau NH.

Op zondag 8 mei 2016 is een supporter van Ajax in elkaar geslagen door een groep Feyenoord-aanhangers. Het gebeurde op het station van Hilversum. De zaak is al wat ouder, maar de politie hoopt de daders alsnog te kunnen vinden met hulp van het publiek. De politie vermoedt dat de dadergroep uit de regio Utrecht komt.

Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij was die zondag met een vriend op weg van Doetinchem - waar Ajax tegen De Graafschap had gespeeld - naar Amsterdam. Op het station van Hilversum stappen ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer loopt in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend blijft op het perron.


MISHANDELING
Als hij in de stationshal loopt, komt hij een groep van ruim 10 Feyenoord-aanhangers tegen. Ze zijn wat rumoerig en roepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het één op het andere moment wordt de Assenaar aangevallen.

Een aantal mannen en vrouwen deelt rake klappen uit. Het slachtoffer loopt door de mishandeling fors letsel op: gebroken oogkas, blauwe ogen, gebroken neus en meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht. De mishandeling staat op bewakingsbeeld. De nummers op de foto's corresponderen met de onderstaande nummering.

VERDACHTEN:

Verdachte 1
-man
-blanke huidskleur
-stevig postuur
-donkerblond, kort haar
-zwart t-shirt, wit logo op linkerborst
-grijze geruite korte broek
-donkere schoenen

Verdachte 2
-man
-blanke huidskleur
-slank postuur
-donkerbruin, kort haar
-donkere zonnebril
-zwart t-shirt, korte mouwen
-lichtkleurige driekwart broek
-lichtkleurige sneakers

Verdachte 3
-man
-blanke huidskleur
-gezet postuur
-kort geschoren donkerbruin haar + baard
-zwart t-shirt, korte mouwen, gekleurde opdrukken
-lichtkleurige driekwart broek
-sneakers, lichte en donkere vlakken
-gouden ketting om nek

Verdachte 4
-vrouw
-blanke huidskleur
-25-35 jaar
-normaal/iets gezet postuur
-bruin, lang haar
-zwart mouwloos shirt
-blauwe spijkerbroek
-zwarte schoenen
-rood geruit overhemd om middel geknoopt
-zonnebril

Verdachte 5
-vrouw
-blanke huidskleur
- 25-35 jaar
-blond, lang haar
-gezet postuur
-witte blouse, roze hemdje eronder
- blauwe spijkerbroek
-zwarte schoudertas


TIPS
Heeft u een idee wie deze agressieve Feyenoord-aanhangers zijn? Twijfel dan niet en geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Online een tip geven kan ook, met het formulier op www.politie.nl of www.meldmisdaadanoniem.nl.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 57,492
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #215 Gepost op: 20 februari 2018, 17:21:02
14-2-'18 Hilversum - Ajax supporter mishandeld door Feijenoord fans

Politie Utrecht
Gepubliceerd op 14 feb. 2018

Opgeloste zaak: aanhangers Feijenoord mishandelen supporter Ajax in Hilversum

Laatste update: 16-02-2018 | 12:17

Hilversum - Op het station in Hilversum sloeg een groep bij de politie onbekende aanhangers van Feijenoord een supporter van Ajax in elkaar. Het gebeurde op zondag 8 mei 2016. De  politie stelde een onderzoek in, maar kon tot nu toe niet achter de identiteit van de daders komen. De zaak is dus al wat ouder, maar de politie gaf de hoop niet op en  probeerde nogmaals met hulp van het publiek de verdachten te vinden. En dat is gelukt. De recherche weet nu wie de verdachten zijn en kan het onderzoek afronden.

Slachtoffer
Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij was die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax had die dag uit tegen De Graafschap gespeeld. Op het station van Hilversum stapten ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer liep in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend bleef op het perron.

Toen hij in de stationshal liep, kwam hij een groep van ruim tien Feyenoord-aanhangers tegen. Ze waren wat rumoerig en riepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment werd de Assenaar aangevallen. Een aantal mannen en vrouwen deelde rake klappen uit. Het slachtoffer liep door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op:

een gebroken oogkas
blauwe ogen een gebroken neus en
meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

Verdachten
De mishandeling staat op bewakingsbeeld. We toonden de beelden van de verdachten op 14 februari op deze site, op ons YouTube-kanaal, op Facebook en in de tv-programma's Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH. Dat leverde het gewenste resultaat op, namelijk: een afspraak van de verdachten met de recherche voor verhoor.

Conclusie
Door informatie met ons te delen hebben burgers met de politie samengewerkt om Nederland veiliger te maken. Daar is de politie voor. Altijd!
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #216 Gepost op: 29 mei 2018, 22:54:00
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


DiNozzo

 • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,391
"He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster."
DiNozzo

 • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,391
"He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster."