#SR12 Serious Request (3FM) Glazen Huis - Enschede 18 t/m 24-12-2012

Auteur Topic: #SR12 Serious Request (3FM) Glazen Huis - Enschede 18 t/m 24-12-2012  (gelezen 11089 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Ik weet het, het is nog vroeg maar de hulpdiensten zijn voorbereid.


Hulpdiensten testen nieuwe gadgets tijdens Serious Request

ENSCHEDE - De hulpdiensten gaan de grote publieke toeloop in het centrum van Enschede tijdens Serious Request gebruiken om de allernieuwste hulpmiddelen in te zetten.  

De gadgets moeten helpen om het evenement in goede banen te leiden.
Dat meldde de Veiligheidsregio Twente donderdag. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis in Enschede. Met de 3FM-actie wordt geld opgehaald voor het Rode Kruis.

Twitcident is een van de hulpmiddelen. Het filtert en analyseert berichtgeving via Twitter zodat snelle en betrouwbare informatie overblijft, waarmee hulpverleners uit de voeten kunnen.

Blue Mark geeft hulpdiensten direct inzicht in de omvang en de beweging van mensenmassa's. Daarmee kan tijdig worden ingegrepen bij te grote toeloop. Blue Mark maakt gebruik van signalen die smartphones uitzenden. Tijdens Serious Request is in het centrum van Enschede een gratis wifi-netwerk.


Driedimensionaal
Ook testen de diensten een systeem waarmee driedimensionaal en direct gezien kan worden waar hulpverleners zich bevinden.
Een zo goed en accuraat mogelijk beeld van de situatie moet volgens de veiligheidsregio meehelpen om het evenement in een prettige sfeer te laten verlopen.


Bron: Nu.nl


Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Reactie #1 Gepost op: 13 december 2012, 19:19:49
Even wat info over Twitcident.

Twitcident Demo

Bron: TwitcidentTwitcident detecteert, filtert en analyseert

Mensen beginnen meteen te twitteren als er iets in hun omgeving gebeurt. Deze snelle berichtgeving met tekst en vaak ook beeld vormen samen een grote berg aan actuele maar ongestructureerde data. Een deel van de tweets over een (dreigende) ramp of een incident bevat nuttige informatie voor bijvoorbeeld politie en brandweer.
Een analyse van de berichtgeving kan door hen worden gebruikt om de ernst van de situatie in te schatten en wat de inzet van hulpdiensten zou moeten zijn. Met Twitcident kan deze twitterdata slim worden gefilterd.

 
Twitcident
TU-Delft, TNO en ondernemer Richard Stronkman ontwikkelden Twitcident voor hulpdiensten. Een tool die twitterberichten lokaliseert en vervolgens de meest betrouwbare en relevante berichten slim filtert en weergeeft. Snelle en betrouwbare informatie. Daar hebben de hulpdiensten bij een incident of ramp immers de meeste behoefte aan. Dit levert ook snel een beeld op van de omgeving van het incident en de beleving en informatiebehoefte van burgers.


Pukkelpop
De storm die Pukkelpop in de zomer van 2011 in België trof werd vroeg gesignaleerd door middel van Twitter. Een analyse die TNO (samen met HKV lijn in water) achteraf losliet op het Twitterverkeer tijdens die ramp, laat zien dat er een enorme stroom van tweets met vragen, geruchten, feiten, foto's en video’s losbarstte. Er blijkt tijdens calamiteiten vooral behoefte te zijn aan betrouwbare informatie en het scheiden van geruchten en feiten.
Als autoriteiten hierop voorbereid zijn, dan kunnen zij direct inspringen op deze geruchten en de feiten bij hun besluitvorming betrekken. Bij grote rellen, een terroristische aanslag, aardbevingen of overstromingen kunnen hulpdiensten op die manier waardevolle informatie krijgen over locaties, slachtoffers, geblokkeerde wegen of menigtes die op de vlucht zijn. Door middel van kaarten, foto’s en statistieken krijgen politie en brandweer een nog beter beeld van de situatie. Een aantal politiekorpsen in Nederland heeft al proefgedraaid met Twitcident. Tijdens de jaarwisseling gebruikte de politie Twitcident voor informatie over het afsteken van illegaal vuurwerk en brandstichting.
 
In de komende maanden wil Twitcident pilotprojecten gaan doen met hulpdiensten.


Bron: TNO
http://www.tno.nl/content.cfm?context=overtno&content=nieuwsbericht&laag1=37&laag2=2&item_id=2012-04-18%2016:54:43.0
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Reactie #2 Gepost op: 13 december 2012, 19:32:32
Dit is waarschijnlijk de site van Blue Mark waar over gesproken wordt.
http://bluemark-innovations.com/nl/

Voor de mensen die info over twitcident willen volgens is hier de link:
http://twitter.com/twitcidentapp
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 38,894
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #3 Gepost op: 13 december 2012, 21:31:59
Veiligheidsregio Twente ondersteunt Serious Request

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/13/02-veiligheidsregio-steunt-serious-request.html
Laatste update: 13-12-2012 | 15:31

Enschede - De jaarlijks terugkerende actie van 3FM Serious Request, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis, vindt dit jaar plaats op de Oude Markt te Enschede. De verwachting is dat er tijdens de actieperiode van 18 tot en met 24 december sprake is van een gezellige drukte rondom het Glazen Huis zelf en de talrijke nevenactiviteiten die worden ontplooid om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen. Het evenement wordt niet alleen bezocht door vele duizenden mensen, het is ook 24 uur per dag live te volgen op radio, internet en tv.

Evenement in goede banen leiden
Om het evenement rondom het Glazenhuis in goede banen te kunnen leiden wordt door zowel de gemeente Enschede als politie, brandweer en GHOR de nodige inzet geleverd. Daarnaast biedt Serious Request de Veiligheidsregio Twente de gelegenheid om een aantal innovatieve middelen in te zetten tijdens een gezellig, maar wel druk evenement. Het gezamenlijke doel van deze middelen is een zo goed en accuraat mogelijk beeld te verkrijgen van de actuele situatie waarmee het mogelijk wordt een groot publieksevenement in een prettige sfeer te laten verlopen. De plek waar al deze informatie bij elkaar komt is de Crowd Control Room die tijdelijk is ingericht in het stadhuis van de gemeente Enschede en die gedurende de actieperiode het hart is van het crowdmanagement. Om deze reden hebben onder andere de gemeente Enschede en de Veiligheidsregio Twente bijgedragen aan de realisatie van een wifi-netwerk van NDIX in de Enschedese binnenstad.

Twitcident: inzicht in Twitter
Twitcident detecteert, filtert en analyseert berichtgeving via Twitter tijdens grote evenementen. Door de grote berg aan actuele maar ongestructureerde data op Twitter via slimme filters te presenteren, wordt een beeld geleverd dat door hulpverleners kan worden gebruikt. Snelle én betrouwbare informatie waarmee een overzicht ontstaat van de situatie, hoe de burgers deze situatie beleven en de informatie-behoefte die bestaat. Deze gegevens worden via het politie service centrum, gerouteerd naar verschillende medewerkers: zo kunnen voorlichters van gemeente en politie directer inspelen op de social media met hun berichtgeving en de recherche informatie-afdeling van de politie is in staat de gegevens te gebruiken in hun analyses. Uiteraard is ook de Crowd Control Room uitgerust met Twitcident.

Met medewerking van Twitcident

Urban Shield System: positionering van collega’s
Dit systeem genereert een realtime overzicht van de posities van de first responders in een gebied en projecteert deze gegevens in een 3D-kaart. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk waar ingezette eenheden zoals politie en brandweer zich bevinden. Deze informatie, gekoppeld aan onder andere de camera-beelden van het gebied en andere gegevens, maken het mogelijk snel en doeltreffend op te treden. Hierdoor kan een evenement met vele duizenden bezoekers in een prettige sfeer blijven verlopen. De techniek waarmee de gegevens in beeld worden gebracht maakt gebruik van een GPS-device waarmee de first responders worden uitgerust. Hierdoor wordt ook de veiligheid van deze mensen vergroot.

Met medewerking van AGT International

Blue Mark: tellen van de menigte
Tijdens grote evenementen is het van belang inzicht te hebben in de omvang en bewegingen van de massa’s mensen. Raakt een terrein met beperkte capaciteit te vol? Is er sprake van een grote toeloop? Relevante vragen voor hulpverleners en anderen die een taak hebben in het in goede banen leiden van een evenement. De smartphones van tegenwoordig geven periodiek "digitale handtekeningen" af via wifi en bluetooth. Door deze data te detecteren, te lokaliseren en te volgen kan als het ware worden geteld hoeveel mensen zich op een bepaalde plek bevinden en hoe ze zich door de stad bewegen. Door op meerdere plekken sensoren op te hangen die waarnemingen doen, kan op basis van extrapolatie inzicht worden verschaft in de omvang van groepen mensen en de stromen van de massa.

Met medewerking van Blue Mark Innovations
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,353
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #4 Gepost op: 18 december 2012, 20:40:41
Om 21:00 uur sluit Carice van Houten de 3 DJ's van 3FM ( @3fm ) Gerard Ekdom ( @GerardEkdom ) Giel Beelen ( @Giel3FM ) en Michiel Veenstra ( @MichielVeenstra ) van deze editie op in het glazenhuis waar ze 24 december 's-avonds weer uitkomen voor de finale.

Op https://www.marktplaatsveilt.nl/ zijn ook dit jaar diverse items waarop je kan bieden om het Rode Kruis te steunen.

2 items die erop staan en gerelateerd zijn aan de hulpverlening is een AED opleiding en kan je vinden via de linkjes hier onder.

AED! Wat doe je er mee? Veilingitem 2060A
Je kan op dit moment nog 3 dagen en 16 uur bieden
https://www.marktplaatsveilt.nl/auction/object/85

AED! Wat doe je er mee? Veilingitem 2060B
Je kan op dit moment nog 5 dagen en 17 uur bieden
https://www.marktplaatsveilt.nl/auction/object/86


Veilinginformatie:

Jaarlijks sterven er onnodig volwassenen en kinderen, omdat mensen niet weten wat de symptomen van
hartproblemen zijn en daarom niet op tijd professionele hulp inschakelen.
Ons doel is om daar via de veiling verandering in te brengen.  
 
HaJo Opleidingen en Hulpmiddelen biedt daarom 3 complete opleidingen (per opleiding 6 personen) aan.
Als hoogste bieder leer je in 4 uur hoe je moet reanimeren en hoe de AED (een defibrillator) te bedienen.
Als de cursus is doorlopen dan krijgt men een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.
Het certificaat is 2 jaar geldig.
 
Er is wel een kleine voorwaarde aan dit veilingitem verbonnden. De minimale leeftijd voor de cursist is 15 jaar.
 
HaJo Opleidingen en Hulpmiddelen is erkend en gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad.
 
Bied dus snel op deze belangrijke cursus en wie weet red jij levens op alle mogelijke wijze. Door te doneren EN door te reanimeren.

Citaat
Deze editie van 3FM Serious Request draait helemaal om de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven.
Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.
Dankzij jouw bijdrage kan het  Rode  Kruis de moeders en baby’s helpen die dat het hardst nodig hebben.
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 38,894
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #5 Gepost op: 19 december 2012, 00:22:26
Het begin van 3FM Serious Request 2012 in Enschede

Het begin van 3FM Serious Request 2012 in Enschede
RTVOost·
Gepubliceerd op 18 dec 2012
Citaat
Serious Request 2012 in Enschede is officieel begonnen. De dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom hebben zich vanavond door Carice van Houten op laten sluiten in het Glazen Huis op de Oude Markt. Dat gebeurde onder grote belangstelling. Het was zo druk dat de Oude Markt moest worden afgesloten. Op dat moment waren er ongeveer 10.000 mensen op het plein.

Voor meer info: http://www.rtvoost.nl/seriousrequest
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,353
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #6 Gepost op: 19 december 2012, 20:34:17
Zojuist is de 1e tussenstand bekend gemaakt en Holy Moly wat een bedrag is dat voor Dag 1.

€ 910.608,00

Even ter vergelijking vorig jaar zaten ze op Dag 1 op € 295.382,00 wat toen al weer een record was.

In 2004 toen het Glazenhuis er voor het eerst stond was de eindstand na 6 dagen € 915.955,00
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Reactie #7 Gepost op: 19 december 2012, 20:53:30
Ik voel een nieuw record aankomen. 8) O0


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 38,894
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #8 Gepost op: 19 december 2012, 22:31:06
zie ook: Topic: Serious Rescue 2012! (Reddingsbrigade in actie voor #SR12)

Serious Rescue voor Serious Request
18 december 2012

Reddingsbrigades in Nederland in actie voor goede doel van 3FM

Reddingsbrigade Nederland steunt vanaf a.s. vrijdag 21 december de negende editie van 3FM Serious Request met voor de derde keer de actie ‘Serious Rescue’. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Arnhem naar Enschede geld op voor het goede doel van Serious Request: “Het terugdringen van babysterfte als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding.” Vorig jaar leverde de tocht die toen van Almere naar het Glazen Huis in Leiden voerde 12.500 euro op.

Van 21 tot en met 23 december zetten 27 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Als vrijwilligersorganisatie kent zij als geen ander het belang van het ondersteunen van het goede doel. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door middel van preventief toezicht en het geven van voorlichting en opleidingen laat de Reddingsbrigade Nederland veiliger van het water genieten. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

De 27 deelnemende reddingsbrigades en ruim 250 deelnemende vrijwilligers zullen, verenigd in “Serious Rescue”, van Arnhem naar het Glazen Huis in Enschede varen. Een afstand van ruim 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van 30 reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf, door Reddingsbrigade Nederland en bijdragen van leveranciers. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal worden gegeven door de burgemeester van Arnhem, mevrouw Pauline Krikke, op vrijdagochtend 21 december vanaf de Rijnkade om 09.30 uur, om vervolgens op zondagmiddag 23 december rond 13.30 uur te worden ontvangen in Enschede door wethouder de heer Ed Wallinga. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

De route van Serious Rescue:
Dag 1: Vrijdag 21 december
start 09.30 uur in Arnhem – Rheden – De Steeg – Doesburg – Dieren – Brummen – Vierakker - rond 16.00 uur aankomst aan de Rijnkade in Zutphen

Dag 2: Zaterdag 22 december
start 09.00 uur in Zutphen – Eefde – Almen – Lochem – Markelo – Diepenheim – Markelo - 15.30 uur aankomst en ontvangst in Goor (haven Goor, kruising Oude Haaksbergerweg) door de burgemeester van Goor de heer Goud.

Dag 3: Zondag 23 december
start 09.00 uur in Goor – Ambt Delden – Hengelo – rond 13.30 uur aankomst en ontvangst door wethouder de heer Ed Wallinga.
Na ontvangst zullen de boten uit het water worden gehaald waarna de reddingsbrigadevrijwilligers verder gaan naar de Oude Markt om het opgehaalde bedrag te overhandigen in het Glazen Huis.

Kijk van 21 t/m 23december ook op www.seriousrescue.nl om de route van Serious Rescue live te volgen
Deelnemende reddingsbrigades aan Serious Rescue 2012:

- Almere - Almeerse Reddingsbrigade www.almeersereddingsbrigade.nl
- Alphen - Alphense Reddingsbrigade www.alphensereddingsbrigade.nl
- Bergen op Zoom - Bergse Reddingsbrigade www.strandpost.com
- Breda - Reddingsbrigade Breda  www.reddingsbrigadebreda.nl
- Delft - Delftse Reddingsbrigade www.delftsereddingsbrigade.com  
- Domburg - Strandwacht Domburg www.strandexploitatiewalcheren.nl  
- Drachten - Reddingsbrigade Drachten www.rbdrachten.nl  
- Enschede – Reddingsbrigade ZPV Piranha www.zpv-piranha.nl  
- Wierden - Reddingsbrigade Wierden www.rbwierden.nl  
- Gouda - Goudse Reddingsbrigade www.goudsereddingsbrigade.nl
- Groningen - Groninger Reddingsbrigade www.groningerreddingsbrigade.nl
- Leeuwarden - Leeuwarder Reddingsbrigade www.rbleeuwarden.nl  
- Stiens - Reddingsbrigade Stiens www.reddingsbrigadestiens.nl  
- Leiden - Leidse Reddingsbrigade www.lrb.nu  
- Nijeveen - Reddingsbrigade De Dukers www.reddingsbrigade-nijeveen.nl  
- Weststellingwerf - Reddingsbrigade Weststellingwerf www.rbweststellingwerf.nl  
- Maastricht - Maastrichtse Reddingsbrigade www.maastrichtse-reddingsbrigade.nl  
- Roermond - Roermondse Reddingsbrigade www.reddingsbrigaderoermond.nl  
- Rotterdam - Rotterdamse Reddingsbrigade www.rrb.nu  
- Stedebroec - Reddingsbrigade De Streek www.rbdestreek.nl  
- Uden - Reddingsbrigade Uden http://uden.reddingsbrigade.net  
- Utrecht - Utrechtse Reddingsbrigade www.utrechtserb.net  
- Vinkeveen - Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen www.zdrv.nl  
- Westerschouwen - Strandreddingsbrigade Westerschouwen www.strandreddingsbrigade.nl  
- Zandvoort - Zandvoortse Reddingsbrigade www.zrb.info  
- Zierikzee/Duiveland - Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland www.rbzd.nl  
- Zwolle - Reddingsbrigade Zwolle www.reddingsbrigade-zwolle.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,353
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #9 Gepost op: 19 december 2012, 22:47:51
Ik voel een nieuw record aankomen. 8) O0

Als het zo doorgaat wel ja maar ik ga niet te vroeg juichen maar kreeg er wel kippenvel van vandaag.
Dit van vandaag kan ook komen omdat er al heel wat acties begonnen waren maar de tijd zal het leren.
Ik kan gelukkig alle standen goed vergelijken omdat ik alle jaren in een excel-overzicht heb.

De stand van vandaag ( Dag 1 ) was € 247.750,00 hoger dan de stand vorig jaar op Dag 2.
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen