Livestream met slachtoffer in beeld bij incident

Auteur Topic: Livestream met slachtoffer in beeld bij incident  (gelezen 1298 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Rens Hulman

  • Fotograaf
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 154
Gepost op: 24 juli 2016, 14:43:15
Gisteravond was er een incident met een verward persoon die in de IJssel bij Deventer was gesprongen. Meerdere omstanders maakten natuurlijk foto's met hun telefoon, de meeste netjes op afstand vanaf de dijk. Tot mijn grote verbazing zag ik bij het terugkijken van mijn eigen videobeelden (die overigens verder niet gepubliceerd zijn vanwege de achtergrond van het incident) dat een van de omstanders die praktisch naast mij stond, niet zomaar foto's aan het maken was, maar het hele gebeuren aan het livestreamen was op Facebook.

De plek waar die persoon (en ikzelf) staan was vrijgemaakt door de politie van omstanders, deze waren naar de dijk gestuurd. Alleen pers mocht op gepaste afstand blijven staan, uiteraard een nette omgang vanuit de politie. Maar als dit soort figureren er tussen staan vrees ik dat het snel afgelopen is met de vriendelijkheid van de politie...

Zie videobeeld, waarbij de persoon zelfs sentationeel achter het weggedragen slachtoffer aanrent en bijna tussen de hulpverleners bovenop de dijk terecht komt: https://www.youtube.com/watch?v=wXUhPmXGPmA. Het kan niet anders dan dat het slachtoffer meerdere keren in beeld is gekomen. Het is duidelijk zichtbaar dat de livestream op de telefoon actief is.

Deze persoon was absoluut niet van de pers, vlak hierna voegde hij zich weer tussen de omstanders. Helaas heb ik op het moment niet doorgehad waar hij mee bezig was, anders had ik de politie wel even op de schouders getikt... Respectloos en walgelijk gedrag als je het mij vraagt, hopelijk wordt dit geen trend.
112fotograaf

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 437
Reactie #1 Gepost op: 24 juli 2016, 16:08:56
Inderdaad is het kansloos en laat maar weer eens goed zien dat wij van de pers wel degelijk meer respect hebben dan de gemiddelde omstander. Helaas zelf ook al meerdere malen meegemaakt, vroeger ging ik zelf het gesprek met zo iemand aan. Tegenwoordig laat ik dat aan de agenten over.