Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 718447 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

zwelgje

  • Burger met bijzondere interesse in wetgeving en organisatie structuren
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,077
Reactie #2060 Gepost op: 21 november 2014, 16:50:19
Zaandam - Een 93-jarige Zaandammer belde donderdagochtend rond 11.00 uur met de meldkamer van de politie. Hij vertelde in zijn auto te hebben gereden en een black-out te hebben gekregen.

Hierdoor was hij met zijn auto van de weg geraakt en in de berm in de bosjes terecht gekomen. De man was niet meer in staat om zelf uit zijn auto te komen. Bovendien kon hij ook geen juiste plaats geven waar hij het ongeluk had gehad.

Helikopter
De politie rukte uit, maar kon de man aanvankelijk ook niet terugvinden. Pas toen een helikopter werd ingezet werd de man gevonden. Het ongeval had plaatsgevonden in de bocht van de Dr. H.G.Scholtenstraat en de Rijn in Zaandam. Een ambulance kwam ter plaatse om de man te onderzoeken. De politie nam het rijbewijs van de man in. De man verklaarde eerdaags te moeten worden gekeurd en er vanuit te gaan dat hij zijn rijbewijs niet terug zou krijgen.
Als je niet veel onthoudt, kan je ook niet veel vergeten


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2061 Gepost op: 21 november 2014, 22:16:00
Politieambtenaren geen verdachten dodelijk ongeval gemeente Deurne op 29 januari 2014

http://www.rijksrecherche.nl/actueel-0/@162783/politieambtenaren/

De hoofdofficier van justitie van het Arrondissementsparket Oost-Brabant heeft op grond van de onderzoeksresultaten van het Rijksrechercheonderzoek geoordeeld dat de politieambtenaren, die op 29 januari 2014 in de gemeente Deurne een verdachte trachtten aan te houden, geen verdachten zijn.

Dodelijk ongeval
Op 29 januari 2014 vond in de gemeente Deurne een ongeval plaats waarbij een man dodelijk verongelukte.

Het slachtoffer was op dat moment verdacht van een poging diefstal in Deurne en werd, rijdend in zijn personenauto, op enige afstand gevolgd door politieambtenaren die trachtten de verdachte aan te houden.

Rijksrechercheonderzoek
Nu er op het moment van het dodelijk ongeval sprake was van een achtervolging door politieambtenaren is door de Rijksrecherche, op verzoek van de hoofdofficier van justitie, een onderzoek ingesteld.

Doel van het Rijksrechercheonderzoek
Het doel van het Rijksrechercheonderzoek was te bezien in hoeverre de dood van het slachtoffer al-dan-niet te wijten zou zijn aan het handelen van de politieambtenaren.

Getuigen
Nu er op voorhand geen aanwijzingen waren dat een dergelijke situatie aan de orde was, zijn de  politieambtenaren als getuigen gehoord.

Conclusie
Uit het Rijksrechercheonderzoek blijkt niets van opjagen, aantikken of ander gedrag wat concreet zou hebben geleid tot het dodelijk ongeval. De politieambtenaren hebben binnen de grenzen van de daartoe strekkende regels gehandeld en worden derhalve niet als verdachte aangemerkt.

De status van de betrokken politieambtenaren blijft ‘getuige'.
Samen sterk in de hulpverlening!


DiNozzo

  • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,084
Reactie #2062 Gepost op: 22 november 2014, 16:04:12
Volgens de Inspectie wordt tijdens trainingen te weinig aandacht besteed aan geweld tegen agenten en zijn ze niet goed voorbereid op verbale agressie. Ook werken agenten te lang en nemen ze te weinig rust.

De Inspectie heeft bij 49 politiebureaus overtredingen geconstateerd, onder meer bij de eenheden Amsterdam, Den Haag en Oost-Brabant. Drie eenheden hebben zelfs een boete gekregen, omdat de agenten veel te weinig rust kregen en te lange nachtdiensten draaiden. Saillant is dat de politie al vijf keer eerder op deze punten in de fout ging.
"The question that sometimes drives me hazy: Am I, or the others crazy?" — Albert Einstein


moppersmurf

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,460
  • uit respect!
    • Asterix' returns for Charlie
Reactie #2063 Gepost op: 29 november 2014, 00:55:42
Citaat van: DiNozzo link=msg=1309956 date=1416668652


en wat doet men eraan?

Rest nog die ene grote wijs vinger naar de politieagent. De top/ het goud en de heren politiek komen ermee weg, die lullen de boel wel weer recht. Wij leren zaken klein te houden, zij maken zaken groot. Kleine zaken passen in een kast, grote zaken zijn opgeblazen en kan je kapot prikken. De waarheid zit in het midden en dus laat ik de helft va de topic zin weg: agenten zijn niet voorbereid.

punt
in het kader van censuur mag ik niet zeggen wat ik denk, dus vat ik het samen; de wereld is groter dan die ene m2 die jij inneemt, denk daar ook eens


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2064 Gepost op: 2 december 2014, 12:25:38
Onjuiste weergave politiewerk Haarlem in media

http://www.politie.nl/nieuws/2014/december/2/04-onjuiste-weergave-politiewerk-haarlem-in-media.html
Laatste update: 02-12-2014 | 11:31

Haarlem - Afgelopen week was er een landelijke politieactie waarin aandacht was voor de inning van niet betaalde boetes en mensen die nog een taak- of gevangenisstraf open hebben staan.

In diverse media is een verhaal verschenen dat de politie van Haarlem buitenproportioneel zou hebben gehandeld bij een bezoek aan een adres aan het Brouwersplein in Haarlem. Betrokkenen van de bewoner hebben diverse media benaderd met onjuiste informatie over het bezoek. De politie van de eenheid Noord-Holland betreurt deze onjuiste weergave van de feiten.

Actieweek
Tijdens de actieweek worden adressen bezocht waarbij de mensen weten dat de politie langskomt. Zij hebben meerdere aanmaningen ontvangen of politie aan de deur gehad, ook zijn de bezoeken in de media aangekondigd. Op het adres aan het Brouwersplein zijn vier politiemedewerkers verschenen die door de bewoner binnen zijn gelaten. De man die een boete open had staan is vrijwillig meegegaan naar het politiebureau en in goede harmonie is vervolgens de boete betaald. De politie is dan ook verbaasd dat nu in de media een verhaal verschijnt dat zij buitenproportioneel zou hebben gehandeld.

Onjuiste berichtgeving
Zo wordt onder andere gesuggereerd dat de politie met drie busjes en een tiental agenten voor de deur van de woning stond en intimiderend aanwezig zou zijn geweest, ook zou het plein vol met politie hebben gestaan. Deze onjuiste berichtgeving doet de gedane inspanningen van de politiemensen ernstig tekort en schetst een verkeerd beeld van de politie in Noord-Holland in het algemeen en in dit geval de politie van Haarlem in het specifiek. Burgers die de beleving hebben onheus bejegend te zijn door de politie worden zijn altijd welkom om hierover in gesprek te gaan.
Verder wil de politie benadrukken dat een politiebezoek aan de deur in dit soort gevallen voorkomen kan worden door tijdig openstaande boetes te betalen. Kijk hier voor de aangekondigde actie om openstaande boetes en gevangenisstraffen te innen



Haarlemse politieagenten gaan boekje flink te buiten

REGIO  |  27 november 2014   |   2   |   Door Wouter de Wild, Dichtbijmeeschrijver

DE POLITIE IS JE BESTE VRIEND....... (Foto: XX)

HAARLEM - Geloof het of niet, maar liefst negen agenten belden woensdagochtend 26 november 2014 aan bij een woning aan het Brouwersplein in Haarlem, mevrouw de Rijk doet de deur open en voordat ze het in de gaten heeft lopen er negen agenten in de woning omdat er een boete van 715 euro van haar achttienjarige zoon open stond.

Petra de Rijk (Jurist) moeder van de achttienjarige G.de G uit Haarlem, weet niet wat haar overkomt als er opeens negen agenten voor haar deur de woning binnen dringen, anderhalf uur geleden lag er nog een briefje in de brievenbus of haar zoon waarvan er een bekeuring open stond zich wilde melden bij de politie om zijn bekeuring te betalen.

...
...
lees verder: http://www.dichtbij.nl/zuid-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/3802461/haarlemse-agenten-buiten-hun-boekje.aspx
...
...

[update] Dichtbij.nl heeft de politie om commentaar gevraagd. Zij geven aan dat er niets is gebeurd in de woning. "Wij hebben met vier mensen netjes aangebeld en gehandeld. De man heeft het openstaande bedrag betaald en er is in de woning verder niets gebeurd. Wij kunnen ons totaal niet vinden in dit verhaal."

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 28 november 2014
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2065 Gepost op: 4 december 2014, 17:53:45
Twee mannen aangehouden na vondst drugschemicaliën

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@87327/twee-mannen/
25 november 2014 - Landelijk Parket

De politie heeft vanochtend twee 47-jarige mannen uit Eindhoven en Laarbeek aangehouden die verdacht worden van het bezit van grote hoeveelheden drugschemicaliën.

Chemicaliën
In een garage in Son en Breugel werd een verborgen ruimte ontdekt waarin ruim honderd vaten en jerrycans met chemicaliën bestemd voor de productie van synthetische drugs verstopt lag. Vermoedelijk zat er in de vaten ruim 3200 liter aceton, 60 cilinders met waterstof en resten MDMA.

In de woning van de man uit Laarbeek werden 44 pistoolpatronen en 1500 liter methanol aangetroffen.

In een kluis van een bank in Eindhoven lagen een aantal dure horloges en 8000 euro contant geld.

De doorzoeking vond vorige week woensdag plaats In het kader van de intensivering van de aanpak op hennep en synthetische drugs in het zuiden van Nederland.

Ondermijning
De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de overheid om de ondermijnende criminaliteit in Zuid-Nederland een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, justitiediensten in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.

Citaat van: Live link=msg=1309224 date=1416406753
Landelijke Eenheid ‏@PolitieLE
Na onderzoekt treft de politie in garage woonwijk #breugel een grote hoeveelheid chemische stoffen aan.


10:23 - 19 nov. 2014

LFO politie @LFO_politie
Zeer grote partij waterstof gascilinders in garagebox in woonwijk. Levensgevaarlijk... XTC chemicaliën #SonenBreugel


10:54 AM - 19 Nov 2014

Foto('s) Politie LE / LFO
Citaat van: Live link=msg=1309267 date=1416415405
Grote hoeveelheid chemicaliën voor synthetische drugs in beslag genomen

http://www.politie.nl/nieuws/2014/november/19/11-grote-hoeveelheid-chemicalien-voor-synthetische-drugs-in-beslag-genomen.html
Laatste update: 19-11-2014 | 16:00 Woordvoering: Landelijke eenheid
Citaat van: Live link=msg=1309375 date=1416439689
http://www.youtube.com/watch?v=1H0pH-MXPfg
Samen sterk in de hulpverlening!


zwelgje

  • Burger met bijzondere interesse in wetgeving en organisatie structuren
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,077
Reactie #2066 Gepost op: 5 december 2014, 13:45:01
De politie heeft in 2013 ruim 62.000 keer gegevens gevorderd. In de meeste gevallen ging het daarbij om zogenoemde historische gegevens, data die volgens de bewaarplicht moeten worden verzameld. Ook tapte de politie meer internetverbindingen af.

Volledig artikel bij de bron.

Uit de antwoorden(pdf) van de Minister zelf:
Citaat
In de eerste plaats is het relevant om bij deze cijfers te melden dat het hier gaat om het aantal getapte nummers en niet het aantal getapte personen. Dit is van belang omdat sommige verdachten zeer veel nummers in gebruik hebben en deze per getapt nummer in de statistieken worden opgenomen. Ontwikkelingen in de statistieken zijn om die reden moeilijk te duiden.

Het totaal aantal telefoontaps is met iets minder dan 3% gestegen naar 26.150. Het aantal vorderingen gegevensverstrekking (met daarbij als grootste categorie de «historische verkeersgegevens») is met krap 10% gestegen van 56.825 naar 62.554.

Het aantal IP-taps is met bijna 7% gestegen naar 17.806. Deze toename valt te verklaren door de toename van het gebruik van smartphones in onze samenleving. Wanneer daar een tap op wordt gezet, gaat het technisch gezien om twee taps: één op de spraak en één op het datakanaal.
Als je niet veel onthoudt, kan je ook niet veel vergeten


DiNozzo

  • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,084
Reactie #2067 Gepost op: 7 december 2014, 15:23:15
Nederlandse strafrechtadvocaten hebben geen vertrouwen in de processen-verbaal die poiltieambtenaren opmaken. Dat blijkt uit onderzoek van ThePostOnline onder 100 strafrechtadvocaten. Een proces-verbaal is een officieel op papier gesteld verslag van de politie.

Driekwart van de ondervraagde advocaten noemt de betrouwbaarheid van processen-verbaal een 'groot probleem'. Bijna twee derde noemt het maken van fouten een structureel probleem. Het gaat dan om het maken van onbewuste foutjes tot 'moedwillige vervalsingen', zeggen de deelnemers van de enquête. Oorzaken zouden zijn: scoringsdrift, tijdsdruk, tunnelvisie en een gebrek aan taal- en schrijfvaardigheid.

Meer bij de bron.
"The question that sometimes drives me hazy: Am I, or the others crazy?" — Albert Einstein


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2068 Gepost op: 8 december 2014, 17:12:20
Politiemedewerker overleden

http://www.politie.nl/nieuws/2014/december/8/04-politiemedewerker-overleden.html
Laatste update: 08-12-2014 | 15:30

Zandvoort - Op maandagochtend trof een voorbijganger een 53-jarige dode man aan op een veld aan de Kamerlingh Onnesstraat.

Het gaat om een politiemedewerker die buiten diensttijd is overleden, tijdens het uitlaten van zijn honden. De omgeving is enige tijd afgezet geweest voor nader onderzoek. Hieruit kwam naar voren dat hij een natuurlijke dood is gestorven. De politiemedewerker was werkzaam als wijkagent in Zandvoort. Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden. De directe collega’s van het basisteam Zandvoort zijn opgevangen door medewerkers van het Bedrijfsopvangteam. Naburige basisteams nemen de werkzaamheden over.

p2kflex
11:31:43 08-12-14GROUP-1Prio 1 Reanimatie (AED inzet) Kamerlingh Onnesstraat 7 :to Zandvoort [ 3340 ]
0107341BRW Kennemerland (Zandvoort) (Dagdienst TS)
0107388BRW Kennemerland (Zandvoort) (Kazernealarm)
0107381BRW Kennemerland (Zandvoort) (Lichtkrant)
0108999BRW Veiligheidsregio Kennemerland (Monitorcode)
p2kflex
11:27:28 08-12-14GROUP-1A2 (DIA) 12349 Kamerlingh Onnesstraat Zandvoort
0126349Rapid Responder 12-349 (RAV Kennemerland))
0126999MKA Veiligheidsregio Kennemerland (Monitorcode)
Samen sterk in de hulpverlening!


koenb

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 643
  • Surveillant Vrijpol
Reactie #2069 Gepost op: 9 december 2014, 17:33:31
Citaat
Grote cocaïnevondst op Westerschelde
Gepubliceerd: 9 dec 2014 17:17 Laatste update:  9 dec 2014 17:17 Algemeen

De politie heeft ongeveer 1300 kilo cocaïne gevonden, vastgemaakt aan een boei op de Westerschelde. De zaak kwam in de nacht van maandag op dinsdag aan het licht door een lampje.

Bij de politie kwam de melding binnen van een lampje dat ergens op de Westerschelde brandde. Agenten namen poolshoogte en vonden een zelfgemaakte boei. Daaraan zaten tassen vast met cocaïne. Die waren ook nog eens verzwaard. De partij heeft een straatwaarde van ongeveer vijftig miljoen euro.

Landelijke Eenheid ‏@PolitieLE  42m
In Westerschelde is afgelopen nacht 1300 kilo cocaine aangetroffen wat vastzat aan een zelfgemaakte boei. Kwam aan het licht door een lampje

Landelijke Eenheid ‏@PolitieLE  41m
Naar aanleiding van dit lampje ging de politie poolshoogte nemen en trof de partij in zee aan met een straatwaarde van enkele miljoenen.

Landelijke Eenheid ‏@PolitieLE  39m
De politie heeft de zaak in onderzoek en hoopt de verdachten te kunnen achterhalen. https://twitter.com/PolitieLE/status/542345941966012418/photo/1