Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 712557 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2320 Gepost op: 28 november 2016, 20:14:41
Mirjam Otten nieuwe directeur Communicatie politie


Foto('s) politie.nl

Laatste update: 28-11-2016 | 16:46

Den Haag - ​Korpschef Erik Akerboom heeft Mirjam Otten benoemd tot directeur Communicatie. Zij treedt per 1 januari 2017 in dienst bij de politie. Momenteel is Mirjam Otten directeur Communicatie bij de gemeente Amsterdam.

Mirjam Otten
Akerboom is opgetogen dat deze voor het korps zo belangrijke functie weer wordt vervuld: ‘De politie bevindt zich elke dag in de schijnwerpers van de media. Op mooie en soms ook moeilijke momenten. We willen een transparante organisatie zijn die midden in de samenleving staat en laat zien wat onze opgave is. Ook intern is communiceren een wezenlijke factor voor een grote werkgever als ons korps. Dan heeft de politie baat bij een ervaren en betrokken directeur Communicatie met visie. Ik zie uit naar onze samenwerking en wens Mirjam Otten namens het korps alle succes in haar nieuwe functie.’

Bijdrage leveren
In Amsterdam heeft Mirjam Otten van nabij ondervonden wat er allemaal op de politie afkomt: ‘Van grote calamiteiten en incidenten tot de jaarlijkse planning- en controlcyclus en alles wat er tussenin zit. Zware opgaves waarbij kleine dingen heel snel mis kunnen gaan en de politie flinke risico’s beheersbaar houdt door goede voorbereiding en een professionele inzet. Het korps draagt grote verantwoordelijkheid in onze samenleving en straalt enorme uitvoeringskracht uit. Dat geldt zowel voor de organisatie als de individuele politiemensen met wie ik heb mogen werken. Aan die wereld wil ik graag mijn bijdrage leveren.’

Achtergrond
​Mirjam Otten begon haar loopbaan in 1988 bij het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. In 1994 trad Mirjam aan als voorlichter bij de gemeente Amsterdam. Twee jaar later ging zij aan de slag als woordvoerder van de burgemeester en het college van B&W in de hoofdstad. Sinds 2009 vervult Mirjam Otten bij de gemeente Amsterdam de functie van directeur Communicatie.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2321 Gepost op: 6 december 2016, 17:42:00
Grote actiedag auto-inbraken afgerond; veel spullen gevonden

Laatste update: 06-12-2016 | 15:43

's-Hertogenbosch - De politie heeft de actiedag in verband met een internationaal onderzoek naar auto-inbraken in de loop van de middag afgerond. Het onderzoek gaat echter onverminderd door, onder meer omdat er grote hoeveel aan vermoedelijk gestolen spullen werd gevonden.

Agent, bergingsbedrijf en ambulance bij ongeval op snelweg
De grootste vondst werd gedaan in Rotterdam, waar in drie zeecontainers honderden spullen werden aangetroffen die vermoedelijk gestolen zijn. Het gaat onder meer om stuurwielen, portieren en airbags. Een sleutel die agenten vonden paste op de deur van een loods op een andere plek in Rotterdam. In de loods werd een dure Mercedes met valse kentekenplaten gevonden. De auto bleek gestolen en is in beslag genomen.

In ’s-Hertogenbosch vonden agenten ook allerlei auto-onderdelen die vermoedelijk gestolen zijn. Verdeeld over alle locaties werd voor duizenden euro’s aan contacten in beslag genomen. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Prioriteit
Het aanpakken van rondtrekkende criminele groepen staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Politiechef Frans Heeres is landelijk portefeuillehouder High Impact Crime. Hij roemt de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie in dit onderzoek naar mobiel banditisme: “Dit soort acties laat zien dat ook grensoverstijgende criminaliteit wordt aangepakt. Deze vorm van samenwerking smaakt naar meer.”

Meer informatie
Op onze speciale themapagina vind je meer informatie over auto-inbraken en staat informatie over wat je kunt doen om de kans op een inbraak kleiner te maken.



! No longer available
Politieactie tegen autokrakers uit Den Bosch
Omroep Brabant
Gepubliceerd op 6 dec. 2016
Citaat
Ruim zeventig agenten zijn dinsdagochtend in actie gekomen tegen een bende autokrakers uit Den Bosch. Ze zouden meer dan honderd auto-inbraken hebben gepleegd. In totaal zijn negen mannen gearresteerd, onder wie zes in Den Bosch-West, in de wijk Kruiskamp.

https://www.youtube.com/watch?v=IIIOR2KI7d8
Autokrakers uit Den Bosch opgepakt
Omroep Brabant
Gepubliceerd op 6 dec. 2016
Citaat
In Den Bosch waren vanmorgen tientallen agenten op de been. Ze kwamen in actie tegen een bende autokrakers. Negen mannen zijn gearresteerd. De actie was in de wijk Kruiskamp
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,586
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #2322 Gepost op: 6 december 2016, 18:03:06
Citaat van: Live link=msg=1465046 date=1481042520
Grote actiedag auto-inbraken afgerond; veel spullen gevonden



! No longer available
Politieactie tegen autokrakers uit Den Bosch
Omroep Brabant
Gepubliceerd op 6 dec. 2016
http://www.youtube.com/watch?v=IIIOR2KI7d8
Autokrakers uit Den Bosch opgepakt
Omroep Brabant
Gepubliceerd op 6 dec. 2016


Negen aanhoudingen in onderzoek naar auto-inbraken

Laatste update: 06-12-2016 | 08:56

's-Hertogenbosch - In een internationaal onderzoek naar auto-inbraken pakte de politie dinsdag 6 december negen mannen op in de leeftijd van 18 tot 33 jaar. Zes daarvan werden van hun bed gelicht in ’s-Hertogenbosch-West. De politie pakte de drie andere verdachten op in hun woningen in Rosmalen, Drunen en Rotterdam.



De politie en het Openbaar Ministerie Oost-Brabant verdenken de mannen ervan dat ze in wisselende samenstelling sinds juni 2016 met grote regelmaat op pad waren om auto-inbraken te plegen door heel Nederland en België. De Belgische politie begon een onderzoek nadat in de omgeving van Mechelen meerdere auto-inbraken werden gepleegd. Dat onderzoek leidde de Belgische politie naar verdachten uit ’s-Hertogenbosch, waarop de Nederlandse en Belgische politie de handen ineen sloegen.

In Nederland zou de groep verantwoordelijk zijn voor zeker dertig auto-inbraken, die onder meer plaatsvonden in Monster, Almere, Terheijden, Moerdijk en Raamsdonksveer. De Belgische politie verdenkt de groep van ruim negentig auto-inbraken.

Doorzoekingen
De politieactie begon dinsdagochtend rond 7.30 uur. Bijna zeventig agenten doen uitgebreid onderzoek in en om de woningen van de verdachten. Ook wordt een garagebox in ’s-Hertogenbosch doorzocht. Er wordt gezocht naar spullen die in verband kunnen worden gebracht bij de inbraken. Nadrukkelijk wordt ook gekeken naar de gestolen goederen, waaronder navigatiesystemen, stuurwielen en airbags. In een woning in Tilburg zoekt de politie naar administratie van een bedrijf.

Heling
Goederen als navigatiesystemen, stuurwielen en airbags leveren op de zwarte markt flink wat geld op. Om die reden deed de recherche ook nadrukkelijk onderzoek naar mogelijke helers van de gestolen spullen. Wie heling bestrijdt, pakt dus ook diefstal aan. Voor heling werd een 33-jarige man uit Rotterdam opgepakt.

Uitlevering
Vier van de negen verdachten worden formeel alleen verdacht van inbraken in België en worden om die reden direct uitgeleverd aan België. Het is niet uit te sluiten dat de vier ook voor Nederlandse inbraken in aanmerking komen. De andere vijf zitten vast voor Nederlandse zaken en worden later uitgeleverd aan België om zich daar te verantwoorden voor hun aandeel in Belgische zaken.

'Dit smaakt naar meer'
Het aanpakken van rondtrekkende criminele groepen staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Politiechef Frans Heeres is landelijk portefeuillehouder High Impact Crime. Hij roemt de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie in dit onderzoek naar mobiel banditisme: 'Dit soort acties laat zien dat ook grensoverstijgende criminaliteit wordt aangepakt. Deze vorm van samenwerking smaakt naar meer.'

De resultaten van de doorzoekingen worden maandagmiddag gedeeld op de Facebook-pagina van de politie ’s-Hertogenbosch.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/6/09-negen-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-auto-inbraken.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Thor

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 7,221
  • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #2323 Gepost op: 7 december 2016, 10:13:28


zwelgje

  • Burger met bijzondere interesse in wetgeving en organisatie structuren
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,077
Reactie #2324 Gepost op: 16 december 2016, 11:04:17
Driebergen - Voor de politie is het van groot belang om te weten wie ze voor zich heeft. Is de aangehouden verdachte wel wie hij zegt dat hij is? De politie heeft meerdere opsporingsmethoden om verdachten te herkennen. Sinds deze week is er een nieuw, innovatief opsporingsmiddel in gebruik genomen, een systeem voor Automatische Gelaatsvergelijking genaamd CATCH. Hiermee wordt een foto van een verdacht(e) ? persoon met een database met daarin foto’s van verdachten en veroordeelden vergeleken. Hierbij komen foto’s tevoorschijn van personen die mogelijk op deze verdachte lijken. Voorheen werden handmatig fotobestanden doorzocht, nu worden in enkele seconden honderdduizenden foto’s gerangschikt. Het is een nieuw biometrisch instrument, dat naast vingerafdrukken en DNA-onderzoek gebruikt kan worden.
Politieagent met portofoon

Het systeem selecteert op meerdere kenmerken zoals de stand van de ogen, afstand naar de neus, breedte van de mond en andere uiterlijkheden. Nadat een aantal mogelijke kandidaten uit het systeem komen kan een mogelijk Match geconstateerd worden als er voldoende overeenkomsten zijn. Deze Match wordt daarna nog door twee experts minutieus onderzocht. Deze twee werken onafhankelijk van elkaar met behulp van een checklist. Hieruit kan een positieve conclusie voorvloeien dat wordt gezien als een sterke aanwijzing dat het mogelijk de verdachte is, maar het is geen "hard bewijs" zoals bij vingerafdrukken.

Het resultaat van de gelaatsvergelijkingen is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het beschikbare fotomateriaal. Deze moeten scherp genoeg zijn met voldoende resolutie. Daarnaast kan het systeem foto’s van een verdachte zo bewerken zodat het een geschikte foto voor het systeem wordt.

Het systeem is de laatste maanden getest waarbij bijvoorbeeld foto’s van winkeldieven die babymelkpoeder stalen zijn ingevoerd. Dit leverde meerdere keren een positief resultaat op.

Voorloper
Nederland is met de invoering van een nationaal systeem voor Automatische Gelaatsvergelijking een van de voorlopers in Europa. De verwachting is dat het op termijn gaat werken zoals als het internationale systeem voor vingerafdrukken, waarbij 17 Europese landen zijn aangesloten op ons systeem.
Als je niet veel onthoudt, kan je ook niet veel vergeten


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2325 Gepost op: 20 december 2016, 11:00:09
Citaat van: Live link=msg=1467932 date=1482227978
Korpschef hekelt geweld tegen agenten


Erik Akerboom
Foto('s) politie.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2326 Gepost op: 20 december 2016, 14:27:15
'Nieuws' over gemummificeerde kunstenaar blijkt reclamestunt
 
GISTEREN, 15:17

De politie in Heerenveen is niet blij met de verspreiding van een nepnieuwsbericht. Een lokale website meldde de vondst van het gemummificeerde lijk van een sinds 1961 vermiste kunstenaar. Bij het bericht stond een foto van een agent die dat lijk zou onderzoeken.

De politie benadrukt dat ze niets met het bericht te maken heeft, schrijft Omrop Fryslân. Het nepnieuws is een reclamestunt voor een escaperoom. De spelers van het spel moeten daarin een moord oplossen. Een woordvoerder van de politie zegt dat de man op de foto de wijkagent is, die een rondleiding kreeg in het gebouw. Hij wist niet dat de foto die werd genomen gebruikt zou worden voor een nepbericht.

lees verder en foto: http://nos.nl/artikel/2149180-nieuws-over-gemummificeerde-kunstenaar-blijkt-reclamestunt.html
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,586
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #2327 Gepost op: 20 december 2016, 16:35:21
Nieuw onderkomen politie- en traumaheli op Volkel

Laatste update: 20-12-2016 | 15:30

Nederland - De politie en Radboudumc krijgen een nieuw steunpunt op de militaire vliegbasis Volkel. Hiervoor tekenden korpschef Erik Akerboom van de politie, de Commandant Der Strijdkrachten Tom Middendorp en de voorzitter Leon van Halder van het Radboudumc op dinsdag 20 december een intentieverklaring.



Op vliegbasis Volkel start op korte termijn de bouw van een nieuw onderkomen voor helikopters. Naar verwachting duurt de bouw anderhalf jaar. Het steunpunt biedt daarna onderdak aan twee helikopters: één van de politie en aan één van het Mobiel Medisch Team (MMT), de zogenoemde traumaheli van het Radboudumc. Defensie faciliteert op deze manier optimaal medegebruik van haar vliegbasis.

Strategisch belang
De politie en het MMT zijn sinds 2007 gevestigd op Volkel. ‘In de opzet was het een tijdelijke situatie’, zegt Mireille Lokhorst-Melchers, chef afdeling luchtvaart van de politie. ‘Het huidige gebouw voldoet echter niet meer aan de functionele eisen en is daarmee niet toekomstbestendig. Volkel is voor de politie echter strategisch van groot belang om Zuidoost-Nederland te bedienen. Vandaar dit initiatief.’

Steunpunten politie
Militaire vliegbasis Volkel is, met Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam, een van de drie steunpunten van waaruit de politieluchtsteun wordt verzorgd.




Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/20/00-nieuw-onderkomen-politie--en-traumaheli-op-volkel.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2329 Gepost op: 21 december 2016, 22:53:59
Frankrijk wil schietregels politie versoepelen

VANDAAG, 21:33 BUITENLAND

De Franse regering wil dat agenten sneller hun wapen mogen trekken uit zelfverdediging. Het kabinet stuurt de komende maand een wet naar het parlement die moet regelen dat agenten bijvoorbeeld kunnen schieten op auto's die op hen af rijden.

Op dit moment mogen Franse politiemensen alleen schieten als ze direct worden aangevallen door mensen met een vuurwapen en moeten ze herhaaldelijk waarschuwingen geven.

lees verder: http://nos.nl/artikel/2149570-frankrijk-wil-schietregels-politie-versoepelen.html
Samen sterk in de hulpverlening!